Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın Erzurum ve bağlı 7 ilçenin isminin değiştirilmesine yönelik verdiği kanun teklifine tepki gösterdi.

Erzurum İl Genel Meclisi Kasım ayı 7 birleşim 1. oturumu İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında gerçekleşti. Oturumda Uzundere ilçesine bağlı Çağlayan köyü sınırları içerisinde yer alan ve TEİAŞ tarafından yapılması planlanan trafo merkezi projesi için mevzii imar planı yapılması konusunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlandı.

Oturum sonunda Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın Erzurum ve bağlı 7 ilçenin isminin değiştirilmesine yönelik verdiği kanun teklifine tepki gösterdi.

Taşkesenligil, Milletvekili Tan’ın Diyarbakır’ın sorunlarıyla uğraşması tavsiyesinde bulunarak, “Kendisini kınıyorum. Erzurum’un ismi değişmesi gerekecekse bunun yeri de İl Genel Meclisinde tartışılmalıdır. Yerel konuların görüşülüp istişare edildiği yer burasıdır. Tan, Diyarbakır Milletvekilidir. Türkiye’nin Milletvekili olarak kendini görmesin. Diyarbakır’a hizmet etmek adına çalışsın. Erzurum ve ilçelerinin isminin değiştirilmesi hususu ona kalmamıştır. Erzurum’un ismi hep Erzurum olarak kalacaktır.” dedi.