İzmir’in Bergama ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı, belediye başkan aday adaylarını üyelerine tanıtmak için akşam programı düzenledi.

Programa, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şimşek, Bergama AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, Bergama Belediye Başkan Aday Adayları Ahmet Dağdelen, Mustafa Durmaz, Hasan Şahin, Nuri Kiraz ve AK Parti Bergama İlçe Teşkilatı üyeleri katıldı.

Bergama’yı yeniden AK Parti’ye kazandırmak için her vatandaşa ulaşmalarının gerektiğini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, “Bergama’da kararı siz vereceksiniz. Samimi söyleyeyim. Genel merkezde ‘İşte Bergama, acaba?’ deniliyor. Yani Bergama yine CHP’ye kalır gibi bir anlayış var. Ben, buna katılmıyorum. Kesinlikle katılmıyorum. Buradaki kadınlarımızın heyecanını gördüm. Yöneticilerimizin heyecanını gördüm. Belde başkanlarımızın ve belediye başkanlarımızın heyecanını gördüm. Biz burayı alacağız. Büyükşehiri de alacağız.” dedi.

Aday adaylarını üyelerine tanıtan AK Parti İlçe Başkanı Ürper ise, “İlçe Başkanı olarak ben onur ve gurur duyuyorum. Şunu da açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum. Dünkü toplantımızda, genel başkan yardımcımız ve genel merkezimiz bir mesajı verdi. Bu mesajda partimizi bir adım kim öne götürecekse ve bir oy kim fazla alacaksa o bizim adayımız olacaktır. Şuanda dört tane adayımızın içinden genel merkezimizin seçeceği, partimize bir oy fazla kazandıracak anlayışa, yeteneğe ve güce hangisi sahipse o bizim adayımız olacak.” dedi.

Bergama’dan belediye başkan aday adayları arasında olan AK Partili Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen ise şunları söyledi: “2009 seçimlerinde ailemin rızasını aldım. Seçimlere katıldık. Üçüncü parti olan AK Parti’yi; 1722 oy ile CHP vardı, 600 MHP’nin oyu ve 590 da AK Parti’nin oyu vardı. AK Parti’den iki aday adayıydık. Diğer arkadaşımız, bize seçimi kaybettirmek üzere bağımsız adaylığını koymuş olmasına rağmen 1477 oyla belediye başkanı seçildim. Bu da gösteriyor ki biz; yaptığımız çalışmalarla, yaptığımız hizmetlerle insanların gönlünde bir yer etmişiz. Rüzgarın çok ters estiği bir noktada böyle bir belediye başkanlığı kazanmak bizim için onurdur, gururdur. Partimizin de büyük bir desteği vardı. Bu destek ile beş yıla yakın bir süredir hizmet etmekteyim."

Birçok ilçede hatta birçok ilde dahi yapılamayan hizmetleri hayata geçirdiğini söyleyen başkan aday adayı Dağdelen, “Arıtma tesisini yaptık. Bugün Kınık’ta ve Dikili’de arıtma tesisi yok. Hatta projesi yok. Hatta yeri yok. E-belediye’ye geçtik. E-belediye de birçok ilçede yok. Geçenlerde bir gezide bir arkadaşım çıktı dedi ki ‘Başkanım, sizi tebrik ediyorum. Tokat ilinde e-belediye yok' dedi. Tokat Belediye Başkanı’na Çandarlı kadar olamadınız mı? diye tenkit ettim.’ Bunları anlatmamın sebebi şudur; eğer partimiz uygun görür ve bana adaylık verirse; sizler de desteğinizi verip oyunuzu verirseniz, bizler de küçük numunesi olan Çandarlı’yı Bergama’ya taşıyıp daha güzel, modern bir şehir haline getirip yaşanabilir şehir yapmak istiyoruz. Bütün gayretimiz ve samimiyetimiz budur.” dedi.

Proğram, aday adaylarının AK Parti İlçe Teşkilatı üyelerine kendilerini tanıtmasından sonra sona erdi.