Bağcılar Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla ilçenin 8 ayrı noktasında 20 bin vatandaşa aşure dağıttı.

Bağcılar Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Bağcılar Merkez Camii'nde öğle namazı sonrası vatandaşlara aşure ikram etti. Belediye tarafından her yıl geleneksel hale gelen aşure dağıtımı ilçenin 8 ayrı noktalarında da yapıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın gerçekleştirdiği aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İsteğe göre ılık veya soğuk olarak vatandaşlara ikram edilen aşurelerden almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Aşurelerini Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı'nın elinden alan vatandaşlar da emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu geleneğin yaşatılmasını istedi.

Çağırıcı, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bu aylarda hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Aşure geleneği, Nuh’un gemisi havaya oturduğunda gemideki bulunan malzemelerle bir araya getirilerek yapılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Bugün de aşure dostluk ve beraberlik adına yapılıyor. Sadece kurum, kuruluşlar değil, bugün tüm dostlar, komşular tüm canlar evlerinde de bu aşureyi yapıyor. Bunu da komşularına ikram ediyorlar. Bugün de birlik ve beraberlik için çok güzel bir ortak payda oluşturdu” dedi.