Her yıl düzenlenen Borçalı Elat Bayramı, Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan’dan gelen binlerce kişi tarafından kutlandı.
Karapapak Türkleri’nin Şeyh Şamil ayaklanması ve Sovyet zulmünden dolayı göç etmelerinden yüzyıllar sonra akrabaları ile bir araya geldiği Borçalı Elat Bayramı Gürcistan’daki Armutlu yaylalarında kutlandı. Etkinliğe Borçalı İştimai Cemiyeti Türkiye Temsilcisi ve Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız, Gürcistan Valisi Baata Hizanashvili, Gürcistan milletvekili Qoqita Barbakodze, Azerbaycan’dan yetkililer ve milletvekilleri katıldı.
Tören alanına gelen Dumanis Valisi Baata Hizanashvili ve Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız yoğun ilgiyle karşılandı. Bayram kutlamalarında, yöresel şarkılar ve halk ozanları barış ve birlik mesajları verdi.
“BURAYA YATIRIM YAPMALARINI SAĞLAYACAĞIZ”
Bin yıllık kadim Türk yurdunda olmaktan dolayı mutluluklarını ifade eden Borçalı İştimai Cemiyeti Türkiye Temsilcisi ve Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız, “Bu bayramın en büyük anlamı, burada yaşayan Türkler, İran’a, Azerbeycan’a ve Türkiye’ye göç eden Karapapak Türklerinin ata yurdunda buluşmalarıdır. Bu buluşmada örf ve adetler hatırlanarak yeni nesillere aktarılması sağlanıyor. Bundan önceki bayramlarda sadece biz bize kutluyorduk. Gürcistan valisi belediye başkanı burada bizimle birlikte bu bayramı kutluyor. Ayrıca Azerbaycan’dan yetkililer burada bizimleydi. Biz onlarla birlikte iş adamlarını belediye başkanlarını valileri buraya getireceğiz ve buraya yatırım yapmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
“TEK DERT VATAN DERDİ OLMALI”
Son günlerde Türkiye’de artan olaylarla alakalı konuşan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “ Türkiye’de yaşayanlar emin olsunlar ki, bayrağımıza, ezanımıza ve sınırlarımızın bir metresine bile ameliyat olmadan bölünmeden parçalanmadan yaşamaya devam edeceklerdir. Sınırlarımızda yaşanan olaylar bizi endişeye düşürmemeli. Millet ve seçilmiş siyasiler olarak hepsi el ele vermeli bir arada güçlü olmalıyız. Tek dert olmalı ’vatan’ derdi. Bu tarz bayramlarda kardeşliğimiz birleşip pekişiyor.”