Çankırı'da bir kahvehanede "kitap okuma" etkinliği düzenlendi.

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği'nce (ÇAYASAD) kentteki bir kahvehanede gerçekleştirilen etkinliğe Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile vatandaşlar katıldı.

ÇAYASAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldırım, etkinlikle toplumda bir farkındalık oluşturarak kitap okumanın alışkanlık haline getirilmesini amaçladıklarını ifade ederek, "Biz, bu etkinlikleri artırarak Çankırı'da kitap okumaya karşı bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Gençlerin bu yönde ilerlemeleri için onlara yönelik çalışmalarımız devam edecek" dedi.

ÇAYASAD Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Arslan da okuma etkinliği için kahvehaneyi seçmelerinin iki nedeni olduğunu söyledi.

İslam'ın ilk emrinin "oku" olduğunu hatırlatan Arslan şunları kaydetti:

"Kıraathane ifadesi de buradan geliyor. O nedenle ilk etkinliğimiz için burayı seçtik. Aslında bu tip yapıların ismi kahvehane. Kahvehanelerin bir bölümü zamanla şairlerin, ediplerin ve yazarların toplandığı okumaların yapıldığı yerlere de dönüşüyor. Biz de bu nedenle ilk okumamızı burada yapıyoruz"

Konuşmaların ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile vatandaşlar, yanlarında getirdikleri kitapları okudu.