Bir dizi temaslarda bulunmak üzere 15 Kasım Cuma günü Erzincan’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaret hazırlıkları sürüyor. Valilik önünde halka seslenecek olan Gül’ü kent girişinde ciritçiler ve mehter takımı karşılayacak.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gezisi öncesinde basın mensupları ile bir araya gelerek, hazırlıklar ve temasları ile ilgili bilgiler verdi. Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ında katıldığı toplantıda Çakır, Erzincan’a 17 yıl sonra bir cumhurbaşkanının ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

15 Kasım Cuma günü saat: 10:30’da havayolu ile Erzincan’a gelmesi planlanan Cumhurbaşkanı Gül’ün valilik binası önünde halka bir konuşma yapacağını ifade eden Vali Akdemir, gezi süresince her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için her türlü tedbirleri aldıklarını söyledi. Akdemir, Cumhurbaşkanı Gül’ün bir günlük Erzincan gezisinde Cuma namazının ardından, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kent girişinde Erzincanlı atlı cirit takımları ve mehter ekibi tarafından karşılanacağı, gün içerisindeki ziyaretlerinin ardından geceyi Erzincan’da geçirdikten sonra ertesi gün Gümüşhane iline geçeceği öğrenildi. Erzincan’a en son 17 yıl önce 18 Ekim 1996 yılında belediye hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere Süleyman Demirel gelmişti.