İMEAK Deniz Ticaret Odası, Fransa’da düzenlenen UMM 3. Akdeniz ve Avrupa Liman Profesyonelleri Forumu’nda, Akdeniz Denizcilik Birliği’ne üye oldu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası, Fransa’nın Marsilya şehrinde gerçekleştirilen UMM 3. Akdeniz ve Avrupa Liman Profesyonelleri Forumu’nda, DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Géza Dologh tarafından temsil edildi. Dologh, İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından yapılan girişimler sonucunda yetkililer tarafından Akdeniz Denizcilik Birliği’ne ortak üyeliğin uygun bulunduğunu belirterek, üyeliğin imza ile resmileştirildiğini söyledi.

“TÜRKİYE AKTİF OLACAK”

Birliğin, liman faaliyetleri, deniz ticareti ve deniz ile ilgili diğer alanlarda Avrupa Birliği ve Akdeniz çevresindeki ülkeler arasında teşvik sağlamayı amaçladığını vurgulayan Dologh, “7-8 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan UMM 3. Akdeniz ve Avrupa Liman Profesyonelleri Forumu’nda Deniz Ticaret Odası’nın ortak üyeliği imza ile resmileştirildi. Forum kapsamında ayrıca, Türkiye hakkında çeşitli konferanslar düzenlendi. Forumun önümüzdeki yıllarda Türkiye’de yapılmasını önerdim. Forumda yaptığım konuşmada Türkiye’nin aktif bir ülke olarak yer alacağını, Akdeniz denizcilik zincirinin kuvvetli bir halkası olacağını vurguladım” dedi.