Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gençler Çankaya Yurdunuz projesi ile üniversite gençliğine kapılarını açtıklarını söyledi. Tanık, “Ankara’ya üniversite eğitimi için kayıt yaptırmaya gelecek gençlere her desteği vereceğiz” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Taksim Gezi Parkı ile özgürlük ruhunu yeniden canlandıran gençlerle, ülkede gençliğin ayağa kalktığını belirterek, Yeni Toplumcu Belediyeciliğin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ve onlara yabancısı oldukları kentte her adımlarında destek olmanın önemli olduğunu kaydetti. Gençler Çankaya Yurdunuz projesi ile geçen yıl başlatılan ve bu yıl da devam eden üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen gençlere destek hizmeti veren Çankaya Belediyesi, 11 noktada stant kurarak gençlerin kayıt, barınma ve danışmanlık gibi ihtiyaçlarını karşılayacak.

Çankaya’nın üniversiteler ve üniversiteliler ilçesi olduğunun altını çizen Tanık, “Geleceğe hizmet verecek gençlerin en önemli eğitim hayatının geçeceği Çankaya, tüm gençlerin evi olacaktır. Biz de bu sorumlulukla gençlerimize kucak açıyor, eğitimlerini sürdürmeleri konusunda iyi bir başlangıç yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Onlar bizim geleceğimiz.” dedi.

Tanık ayrıca Çankaya Belediyesi’ne ait gençlik merkezlerinin, kayıt sırasında geçici, eğitim süresince de sürekli konaklama imkanı sağlayacağını ifade etti. 304 kişi kapasiteli Atatürk Gençlik Merkezi ile kız öğrencilere 100 kişi kapasiteli İnönü Gençlik Merkezi ile de erkek öğrencilere hizmet verildiği sözlerine ekleyen Tanık, merkezlerin, öğrencilerin güven içinde kalabilecekleri sıcak su, yemek salonu, kafeterya, çalışma salonu, internet salonu ve revir gibi donanımlara sahip olduğunu söyledi. Gençler Çankaya Yurdunuz 2-6 Eylül 2013 tarihlerinde başlayacak üniversite kayıtları için Ankara’ya gelecek gençlere 11 noktada danışmanlık ve destek hizmeti verecek. Ankara’ya ilk adımlarını atacakları noktalarda kurulacak stantlar, kentin en belirgin yerlerinde olacak. Stantlarda öğrencilerin bilgilendirilmelerinin yanı sıra kayıt yerlerine ulaşımları da Çankaya Belediyesi’nce sağlanacak.

Stant kurulacak noktalar şu şekilde olacak; Ankara Şehirlerarası Ulaşım Terminaller, Sakarya Caddesi Metro Çıkışı, Yüksel Caddesi Metro Çıkışı, Güvenpark, Kuğulupark, Bahçelievler 7. Cadde, Ankara Üniversitesi Kayıt Merkezi, Gazi Üniversitesi Kayıt Merkezi, Hacettepe Üniversitesi Kayıt Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kayıt Merkezi ve HAVAŞ Durağı.