Samsun'da geçtiğimiz gün ana boru hattı arızası nedeniyle İlkadım, Atakum ve Canik İlçelerinde bazı mahallelerde yaşanan su sıkıntısının ardından, dün de Atakum'un Mevlana ve Güzelyurt Mahalleleri ve Bafra'nın Selemelik, Terzili ve Kamberli mahalllerinde gün boyu suların kesik olacağı bildirildi. İki gündür Samsun'un çeşitli mahallelerinde 24 saatin üzerinde yaşanan su kesintileri susuz kalan mahalle sakinleri tepki gösterdi

ÇEŞMEYE AKIN ETTİLER 
SASKİ'nin su sorununa çözüm bulacağından ümitsiz olan vatandaşlar,  su ihtiyacını karşılamak için çeşmelere akın etti. Çeşme önlerinde uzun kuyruklar oluşurken vatandaşlar, "Bu devirde hem de şehrin merkezinde bu kadar uzun süren bir sorun yaşanabilir mi,  bu nasıl bir rezalet. Virüs var, elimizi yüzümüzü yıkayamıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

HABERSİZ YAKALANDIK
Gökhan KESKİNER: Sular Kıran Mahallesinde sabah saatlerinde gitti. Akşam işe gitmem gerekiyordu. Temel ihtiyaçlarımı karşılayamadım. Sularda kesinti yaşanacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi. 

TEMİZLİK YOKSA SAĞLIK YOK
Hüseyin GÜNDÜZ: Su kesintisini 24 saat boyunca yaşadık. Su olmayınca temizlik olmuyor, temizlik olmayınca da sağlık olmuyor. Almış olduğumuz bilgiye göre ana borunun patladığını öğrendik. 

SIKINTI YAŞADIK
Özlem İPÇİ:Su kesintisinden dolayı sıkıntılı anlar yaşadık. Dükkanımız olduğundan dolayı dükkanımızı temizleyemedik. Koronavirüsten dolayı da hijyene önem vermemiz gerekiyor. Çok mağdur olduk.