Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü yüksek lisans öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın yürüttüğü ‘Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Onarım’ dersi kapsamında Uşak iline bir teknik gezi düzenledi.

Uşak’a ait taşınabilir kültür varlıklarını yerinde tespit etmek, incelemek, belgelemek ve koruma amaçlı projeler geliştirmeyi hedefleyen gezinin ilk durağı Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oldu. Öğrenciler burada seramik atölyelerini ziyaret ederek, farklı tekniklerde seramik üretimini gözlediler. Daha sonra Uşak Belediye Başkanı Mimar Ali Erdoğan’ı makamında ziyaret eden PAÜ ekibi, kentin tarih, kültür, mimari, kent dokusu ve geleneksel üretim konuları hakkında bilgi aldı.

Belediye ziyaretinin ardından Uşak Kent Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, müze binasının geçmiş ve günümüzdeki işlevi, sergilenen ürünler ve korunma yöntemlerini incelediler. Yeni bir müze olan Uşak Kent Müzesi’nin tanziminde yer alan silikon heykeller ve kabartma çalışmaları, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü yüksek lisans öğrencilerinden seramik sanatçısı ve heykeltıraş Abdullah Mahmut Tunçez tarafından yapıldı.

PAÜ öğrencileri, Uşak’ta en önemli geleneksel üretimlerin başında gelen, bir dönem saraya üretimi yapılan ve yabancı ressamların tablolarına aktardığı Uşak halısını incelemek amaçlı Uşak Belediyesi Dokur Evi Geleneksel El Sanatları Halıcılık Merkezi’ni ziyaret ettiler. Uşak halısının dokunmasını yerinde gözlemleyen PAÜ ekibi, kullanılan malzemeler ve Uşak halısının teknik ve desen özelliklerini Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca tarafından ayrıntılı olarak öğrendiler.