Ordu’da doğuştan bedensel engelli kardeşlerin en büyük hayalini Kabadüz Kaymakamlığı gerçekleştiriyor.

Kabadüz ilçesi Harami köyünde yaşayan doğuştan bedensel engelli Metin Şentürk (52) ve Zafer Şentürk (45)Kabadüz Kaymakamlığı'nın yaptırdığı 500 metre beton yol sayesinde köyünü ve komşularını başkalarının yardımı olmadan dolaşabilecek. Bedensel engelli Metin Şentürk, Kabadüz Kaymakamlığı'nın başlattığı çalışmaların tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Yaşadıkları evin mahallenin dışında olduğunu belirten Şentürk, “Evimiz komşuların evlerinden oldukça uzak bir yerinde. Evimize gelen yoldan komşumuza ve akrabalara bir başkasının yardımı olmadan gidemiyorduk. Sürekli yaşadığımız evin etrafında dolaşmak kardeşimi ve beni çok üzüyordu” dedi.

Kaymakamımıza köyümüzde başkalarının yardımı olmadan dolaşmak istediklerini anlattıklarını ifade eden Şentürk, “Durumumuzu yerinde görmek için Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, evimize kadar geldi. Durumumuzu gördü ve yolumuzun beton yol olması gerektiğini söyledi. Çok şükür yolumuzda beton yol çalışması başladı. Şimdi sabırla yolumuzun beton yapılmasını bekliyoruz. Yolumuz betonlandığında başkalarının yardımı olmadan köyümüzü, akrabamızı ve komşularımızı dolaşabileceğiz” diye konuştu.

Devam eden çalışmaları yakından takip eden Kabadüz Kaymakamlığı Köylerine Hizmet Götürme Birliği Müdürü Yakup Karataş, Harami köyünde yaşayan bedensel engelli kardeşlerin yolunda beton çalışmasının başladığını kaydetti.

Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını aktaran Karataş, “500 metre beton yol çalışması tamamlandığında bedensel engelli kardeşler ikinci bir kişinin yardımı olmadan mahallesini dolaşabilecek” şeklinde konuştu.