Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde ikamet eden 62 yaşındaki emekli öğretmen ve aynı zamanda ressam olan Mehmet Kılıç, Çaycuma ilçesinde yaptığı resimlerin sergisini açtı.

Çaycuma ilçesinde, Kültür ve Sanat Merkezi sergi salonunda yaptığı resimleri sergileyen 62 yaşındaki emekli Almanca eğitmeni Mehmet Kılıç, resim sergisini açtı. Kültür Sarayı'nda açılan resim sergisinde Zonguldak’ın eski tarihi ile Atatürk’ün değişik portreleri ve birbirinden değişik yaptığı manzara resimlerini resim meraklılarına açan Kılıç’ın sergisine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Resim sergisini izlemeye gelen Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri gördükleri manzara resimlerini çok başarılı bulduklarını söylediler.

Anadolu Öğretmen Lisesi 11/B sınıfı öğrencilerinden Burçin Çulluk, ressam Mehmet Kılıç’ın yapmış olduğu resimleri çok beğendiğini ve eski tarihlere dayalı olan resimleri ilgisini çektiğini belirtti. Çulluk, “Özellikle tarihle olan resimler benim ilgimi çekti. Bütün arkadaşlarımda böyle düşünüyor. Ben Atatürk’le ilgili portreleri de çok beğendim. Tarih ile ilgili resimler vardı. Zonguldak’ın tarihini de öğrenmek güzeldi. Çok güzel çizmiş. Bu dersimizi burayı gezmekle değerlendirdiğimiz için çok mutluyum, çok beğendim” dedi.

Okulun 11/B sınıfı öğrencilerinden Enes Güner ise, “Zonguldak’ın eski tarihi sarı ve siyah gibi olması sanki gerçek gibi duruyor. Ben bu imkanı bizlere sunduğu için Mehmet Bey’e ve ayrıca hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Atatürk’ün portreleri de çok güzel olmuş ve ayrıntılara da değinilmiş ve gerçekçi resimler gibi olmuş. İnsan bu resimlere bakınca imreniyor sanat ve heykel yapma isteği doğuyor” şeklinde konuştu.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Gökçebey Mehmet-Mithat Çanakçı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Bülent Haner de resim sergisini gezerek duygu ve düşüncelerini belirtti. Haner, “Mehmet Bey’in Çaycuma’daki sergisini açmak için ben bir öneride bulundum. Sağ olsun beni kırmadı. Bizde camlı köşk için izin istedik. Daha sonra tablolarını burada sergilemek için Zonguldak’tan getirttik. Çok büyük bir ilgi gördü. Yoğun bir protokol katıldı ve yansımaları da oldu. Halktan da büyük bir ilgi gördü. Burada temel olarak Atatürk’ün resimleri var. Çok güzel kompozisyon içerisinde resimlerini işlemiş. Zonguldak’ın eski tarihi ise oksit sarısı ve kahverengi tonlamalar ile yapılmış. Gerçekten çok güzel bir sergi. Bu serginin Çaycuma’da da ilgi göstermesi için Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e de söyledim. Sağ olsun oda ilgi gösterdi. Bu sergi 15 Kasım’a kadar sürecektir” dedi. Ressam Mehmet Kılıç çalışmalarını yaparken realist ve gerçekçi olduğunu ifade etti. Ressam Kılıç, “Benim çalışmalarım realisttir, gerçekçidir. Tarihi dokuyu ve günümüzdeki canlı çalışmalarım artı Atatürk’le ilgili yaptığım bir proje vardır. Onun portrelerini yansıtmak ve aynı zamanda serbest çalışma olarak nitelendirdiğim her konuya hemen hemen değinmişimdir. Çaycuma'daki ortam gerçekten çok güzel. Modern bir sergi salonu ve kültür merkezi var. Bu binanın kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tabloların herkes ve halk tarafından yönlendirilip izlenmesini ve izletilmesini talep ediyorum. Verilen hizmetin amacına ulaşması doğrultusunda bir beklentim var. Öğrencilerimiz buraya sınıfını geliyor ve ben bunu mutlulukla ve memnunlukla karşılıyorum. Benim eserlerimin gençlerle paylaşılması beni çok mutlu ediyor. Ben bu işi çocukluğumdan bu yana uğraşıyorum. Benim asıl mesleğim Almanca eğitmeni olmasına rağmen ama son 15 yıldan bu yana aktif bir çalışma içerisindeyim. Maddi ve manevi destek doğrultusunda bu çalışmalarına devam edeceğim. Bu benim artık yaşam tarzımdır. Tablolarım gezenler ve görenler tarafından çok beğeniliyor. Bülent Haner hocam bana bir teşekkür belgesi sunmuştur. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Ereğli’de bir karma sergiye katıldım. Oradan da katılım belgesi aldım. Benim için bunların manevi değerleri maddi değerlerden çok üstündür. Bu beni çok mutlu ediyor. Çok değerli hocalarıma, yöneticilerimize, bilim adamlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.