Tunus’ta korona virüs salgınında vaka sayısındaki artış devam ederken, ülkenin en büyük eyaleti olan Tunus eyaletinde gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi.

Korona virüs dünya genelinde yayılmaya devam ederken, Tunus’un en büyük eyaletlerden biri olan Tunus’ta 15 gün boyunca gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu akşamdan itibaren başlayacak sokak çıkma yasağı, Tunus eyaletine bağlı olan Tunus, Ben Arous, Aryana ve Manouba kentlerinde uygulanacak. Korona virüsün yayılmamasına yönelik sokağa çıkma yasağı hafta içi yerel saatle 20.00’de başlayarak 05.00’e kadar sürecek. Hafta sonları ise 18.00-05.00 arasında uygulanacak. Diğer önleyici tedbirler kapsamında pazar yerlerinin geçici olarak kapatılmasına, Cuma namazlarının cemaatle kılınmamasına, lokanta ve restoranların ise paket servisi dışında hizmet vermemesine karar verildi.

Tunus eyaletinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, korona virüs vakalarındaki artışın ardından geldi. Ülkede toplam vaka sayısı 24 bin 542’ye yükselirken hayatını kaybedenlerin sayısı 364 olarak açıklandı.

Öte yandan daha önce Tunus’ta korona virüs nedeniyle Monastir ve Sousse eyaletlerinde 15 günlüğüne gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Manastır Valisi Akram Al-Sabri, 20.00-06.00 saatleri arasında 15 günlük sokağa çıkma yasağı alındığını açıklamıştı.