Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki belde Belediyesi tarafından 53 tane yeni güvenlik kamerası alınacağı bildirildi.

Mevcut MOBESE sistemine bağlanacak olan kameralarla beldenin giriş ve çıkışları, ana arterler, caddeler, Evrenseki Kültürevi, Şehitler Ormanı ve turizm bölgesinin takip edileceği belirtilirken, beldede Çolaklı Jandarma Karakolu tarafından kullanılan MOBESE sistemine bağlı olarak 62 kamera bulunduğu ifade edildi.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, güvenlik kameralarının asayiş olaylarını engellemede etkili olduğuna dikkat çekerek, "Evrenseki beldesi her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Evrenseki şu anda 22 bin yatak kapasitesiyle Türk turizminin gözde bölgelerinden biri haline geldi. Bununla birlikte beldemizin nüfusu da artıyor. Belediye olarak beldede zafiyetinin oluşmaması ve önleyici tedbirlerin alınması için güvenlik birimleri ile koordineli hareket ediyoruz" dedi.

Beldede bulunan MOBESE sistemine ek olarak, hem belde merkezini hem de turizm bölgesini kapsayan yeni bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Barut, "Evrenseki’de caddeler, yollar, Kültürevi, Şehitler Ormanı’na kameralar kuracağız. Ayrıca turizm bölgesinde bulunan kameralara ilaveler yapacağız" diye konuştu. Mevcut kameralarla birlikte beldede güvenlik kamerası sayısının 115’e çıkacağını kaydeden Belediye Başkanı Recep Barut, "Güvenlik kameraları hem vatandaşlarımız, hem de belde turizmi için çok önemli" ifadelerini kullandı.