AK Parti Trabzon ilçe kongreleri Beşikdüzü ilçesinin 5. Olağan kongresi ile devam etti.
Beşikdüzü Spor salonunda gerçekleşen kongreye, Çevre ve Şehircilik eski bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi eski milletvekili Şeref Malkoç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, İlçe Başkanı Harun Demirci, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile delegeler ve teşkilat mensupları katıldı.
Divan Başkanlığını Serap Ayvaz’ın yaptığı ve tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Harun Demirci, yeniden başkanlığa seçildi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Harun Demirci, her kongrenin yeni dönemlere yelken açılan bir başlangıç olduğunu belirtti. Demirci ,”Beşikdüzü ilçe teşkilatı olarak, şahsıma tevdiğ edilen onurlu görevi 4,5 yıldır sürdürmekteyim. Bu süreçte, Beşikdüzü’müze, partimize hizmet etme noktasında teşkilatlarımızla, temsilcilerimizle, il teşkilatımla, milletvekillerimle, çok saygı değer bakan yardımcımla ve yine bu ülkenin yetiştirdiği ismi ülke sınırlarının dışına çıkan büyük deha Çevre ve Şehircilik eski bakanımız Erdoğan Bayraktar’la birlikte bu kutlu yolda sizlere hizmet etme şuurunda olduk. Beşikdüzü eğitimi ile, tabiatı ile, doğanın her türlü bol çeşidi ile Trabzon’un güzide ilçelerinden birisidir. Bu ilçeye hizmet etmek bizlerin borcudur” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti’nin oylarının her seçimde arttığını belirterek, “Beşikdüzü ilçemizde canla başla çalışan, yerel seçimlerde iktidarla buluşturan ilçe başkanımı ve tüm teşkilatlarımızı tebrik ediyorum. Biz hizmeti esas alan bir davayız. Tüm il genelinde olduğu gibi durmadan yorulmadan yola devam edeceğiz. Bu aziz milletin bizden beklentisi var. Onun için durmadan çalışacağız. Orhan Başkanımın kendisi 57 yaşında ama heyecanı 17 yaşında. O heyecan Beşikdüzü için bir şans. Onun sayesinde ve çok değerli parti büyüklerimizin sayesinde Beşikdüzü hak ettiği hizmeti alacaktır. Girdiği bütün seçimlerde oyunu artıran il başkanımız Adnan Günnar’a teşekkür ediyorum. Partimizin oyları her seçimde artmıştır” ifadelerini kullandı.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Beşikdüzü ilçesi ile hep gurur duyduklarını kaydederek, “Beşikdüzü’de hep kendini ispat etmiştir. 30 Mart yerel seçimlerinde AK Belediyecilikle buluşmuş. Beşikdüzü artık kabuğunu kırdı, renk değiştirdi ve büyük ufuklara doğru yol alıyor. AK Parti iktidarları döneminde 2023’lere doğru, Beşikdüzü’de, Trabzon’da, Türkiye’de çok değişecektir. AK Parti iktidara geleli 12 yıl oldu. Ama son 4-5 yılda iktidar oldu diyebiliriz. Yapılanlar ortadadır. Trabzon bu yapılanlarla Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 71 oy oranı ile desteğini verdi. 11. İlçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. AK Parti bugüne kadar 5 ilçe kongresi gerçekleştirdi. Şu anda bayram havasında kongrelerimiz geçiyor. Tüm mahalle teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla AK Parti gücünü Trabzon’da hissettirmektedir. Ana kademenin özverili çalışmaları ile her geçen gün oylarımızı artırıyoruz. Teşkilatlarımız milletine layık olmanın gereğini yerine getirmiş, tüm Trabzon’da olduğu gibi Beşikdüzü’nde de oylarını artırdı. Sayın ilçe başkanımızda oylarını yükseltmiştir ve şimdiden yeniden adayım diyerek medeni cesareti ile ortaya çıktı. Kendilerine bundan sonra ki çalışmalarında başarılar diliyorum. Bütün Beşikdüzü’nü kucaklamak ilçe teşkilatımızın görevidir. Önümüzde 2015 seçimleri var. 2015 seçimlerinden sonra, 2019’a kadar geçecek olan yıllarımız tamamen teşkilat çalışmaları ile ağırlık kazanacaktır. Şimdi ki teşkilat mensuplarımızın yükü eskisinden de ağır olacaktır. Tüm sandık yönetim kurulları ev ev, mahalle mahalle dolaşacaklar. Kurucu genel başkanımız ve önderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Türkiye’yi güzel yarınlara getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizim tek hedefimiz birlik ve beraberlik içinde, fitneye fesattan uzak durarak, birlik, beraberlik içinde durmak. Biz bugüne kadar bunu gerçekleştirdiğimiz için büyük başarılara imza attık. Milletvekillerimizle, bakanlarımızla, huzur içinde Trabzon’a hizmet ettik. Beşikdüzü ilçe başkanımız ile belediye başkanımızın huzur içinde çalışması, Beşikdüzü’ne güzel hizmetler sundu. Beşikdüzü’nde Orhan Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Parti içerisinde ki kısır çekişmelerin ne gibi olumsuz sonuçlar doğuracağını en iyi yaşayanlardan birisiyim. Bütün ilçelerde birlik ve beraberlik içinde özel gayretler gösteriliyor. İstişarelerle verilen kararlara karşı çıkan kardeşlerim, gelecekte bizim en önemli belediye başkan adayımız olacaksınız, belki de en önemli yerlerde bizi temsil edeceksiniz. Neden önümüzü kesiyorsunuz. Lütfen şeytana uymayın. Bu istişareler neticesinde hayır olacaktır" şeklinde konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, ise şöyle konuştu:
"Eski Türkiye ve Yeni Türkiye’yi hatırlatmak lazım. Eski Türkiye’de çok şeyler yaşadık. Gençliğimize, üniversitede okurken ve iş hayatında çok sıkıntılar çektik. Eski Türkiye, darbelerin olduğu, fakir fukaranın ezildiği, köylerde yaşayan insanların 2. 3. sınıf vatandaş muamelesi yapıldığı, Ankara’ya İstanbul’a gitmeleri, başarı olduğu, insanlarımızın her alanda ezildiği bir dönemdi. Eski Türkiye’de sağlık sorunları vardı. Yeni Türkiye’de yapılanlar ortada. Bunlar kurucu genel başkanımızın sayesinde oldu. Recep Tayyip Erdoğan, bizlere, yürüyüşü, çalışması, dik duruşu ile örnek oldu. Bunları artırırız. Recep Tayyip Erdoğan’a Menderes’i, Özal’ı, Erbakan’ı örnek gösterdiler, sürekli tehdit ettiler. Uzun adam sürekli dik durdu, her zaman halkın içinde oldu. Verilen sorumluluğu yerine getirmek için en zor zamanda halkın içine gitti ve 9 seçimde halkımız her geçen gün oylarını artırarak desteğini sürdürdü. Recep Tayyip Erdoğan, bizlere özgüveni aşıladı. Bazı kurumların önünde milli vardı ama bazı yerlere çalışırdı. Şimdi ülkemiz için, Türkiye için çalışıyorlar. Sizler burada destek veriyorsunuz. Allah, bu birlik ve beraberliğimizi, bozmadan 2023-2053-2071 hedeflerine beraber ulaşırız. Biz belki görmeyiz ama çocuklarımaz hedef doğrultusunda ileriye yönelik miras bırakıyoruz. Ben 2009 yerel seçimlerinde üzüldüm. Trabzon Belediye Başkanlığını tüm sorumluluğumla kazanma mücadelesini verdik. Kendi bölgem olan topraklarda ki belediyeleri kaybetmiştim. 2004 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, rahmetli annesine ’Trabzon’u kaybettik’ diyince, ben de Beşikdüzü ve Vakfıkebir’i kaybettik diye üzüldüm. Ben de ilçe ve belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bu sevinci bize 5 sene sonra kazandırdılar.”
Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un Türkiye’ye mesaj vermesi gerektiğini belirtti. Bayraktar, “Bu salon pırıl pırıl. İktidara geldiğimizden, bugüne geçen 12 senede, Türkiye’de 100 civarında 5 yıldızlı otel vardı. Şimdi 500’e yakın 5 yıldızlı otel var. Bir ülkenin, kalkınması, refahı, mutluluğu bu tip gelişmelerle oluyor. Hava yolu, halkın yolu oldu. Eğitimde sağlıkta kalite. Tüm bu dengeler, kalkınmayı gelişmeyi gösteriyor. Bu bizim dönümümüzde yapılan AK Saray’ı aklıma getirdi. Türkiye’nin vizyonunu artıracak yapı. Öyle dedikleri gibi lüks değil. Sadece ana bina lüks. Trabzon’da il başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum. 5 yılda, kavga olmadan, gürültü olmadan, teşkilatlarımızın birliğini sağladı. Kendisini tebrik ediyorum. 5 yıldır görevini layıkıyla yerine getirdi. Trabzon Türkiye’ye mesaj vermeli. Bize her yer Trabzon" diye konuştu.