Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyonda Kayaşehirli vatandaşlar 300 fıstık çamını toprakla buluşturdu.

Kayaşehirliler, Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir organizasyonla 8’inci Bölge’ye fıstık çamı dikti. Başakşehir Belediyesi, Emlak Yönetim A.Ş. ve Kayaşehir site yönetimlerinin katkılarıyla düzenlenen fidan dikim şenliğine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Yasin Kartoğlu, Murat Şahin, Haluk Dikbaş ve her yaştan Kayaşehirli katıldı. Şenlik havasında geçen fidan dikimi öncesi çocuklar Başakşehir Belediyesi tarafından organize edilen eğlenceli oyunlara katılırken, yetişkinler çay kahve ikramı eşliğinde komşularıyla sohbet etme imkânı buldu.

“KÜÇÜK BİR FİDAN BÜYÜK BİR ÜLKE”

Kayaşehir 8. Bölge’de düzenlenen organizasyonda konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bölgeye yatırımların devam ettiğini ve kısa süre sonra Kayaşehir’in daha da gelişeceğini belirtti.

Başkan Uysal, Kayaşehir'in yakın bir gelecekte yapılan yatırımlarla İstanbul’a örnek bir bölge olacağını belirterek "Belediye olarak çalışmalarımız eğitimden sağlığa, kültürden sosyal konulara geniş çaplı sürmektedir. Burada hem sizlerle sohbet edelim hem de fidan dikelim istedik. Site içlerine dikmiş olduğumuz fidanlar büyüdüğünde Kayaşehir’de yeşilliklerden evler görünmeyecek duruma gelecek. Bugün burada diktiğimiz fidanların gölgesinde sizlerle çay içeriz, sohbet ederiz” dedi.

‘Küçük bir fidan, büyük bir ülke’ sloganıyla ilçede yeşil alanların artırılması ve sosyal paylaşım ortamı oluşturmak için hayata geçirilen etkinlikte genci yaşlısı yüzlerce kişi, 8’inci bölgede belirlenen alanlara Başakşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından temin edilen ve hazırlanan 300 fıstık çamını dikti, can suyunu verdi.

"DİKİLİ BİR AĞACIM OLDU"

Şenlikte, fidan diken Kayaşehirliler organizasyondan memnuniyetlerini dile getirdi.

Kudret Ganioğlu isimli bir vatandaş, hayatında ilk defa ağaç diktiğini belirterek "Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Halime Göneoğlu da, Kayaşehir’de oturduğunu belirterek şunları söyledi:"İki torunuma iki ağaç diktim. İnşallah bu fidanların büyüdüğünü görürüz, gölgesinde otururuz. Başkanımız Kayaşehir’i alt yapısıyla üst yapısıyla mükemmel bir şekilde yaptı. Allah (c.c) ondan razı olsun. Kayaşehir’e ilk geldiğimizde burada iki bekçiden başka bir şey yoktu. Eyvah paralarımız boşa gitti, dedik. Ama şimdi çok güzel bir yer oldu.”

67 yaşındaki Mustafa Biçer de, 67 yaşında olduğunu belirterek "Benimde dikili bir ağacım oldu” diye konuştu.