İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla katılımıyla Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen törende 100 yeni otobüs daha hizmete alındı. Topbaş, akıllı otobüsler dönemini başlattıklarını belirterek, “Vatandaşlarımız otobüste hem internete girebilecek hem de telefonlarını şarj edebilecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, merkezi Beylikdüzü Garajına bağlı olarak Avrupa Yakası’na hizmet verecek olan 100 adet çevre dostu İETT otobüslerini düzenlenen törenle hizmete aldı. Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlene 100 yeni İETT otobüsünün hizmete alım törenine; İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bir şehrin modernliği, gelişmişliği toplu taşıma araçlarını kullanma oranlarına bağlıdır. Kent içerisindeki insanlarımızın her kesiminden toplu taşımayı rahatlıkla kullanabiliyorsa o şehir modern ve gelişmiştir. Bu yüzden toplu taşımanın tercih edilebilmesi için konforlu, güvenli, hızlı erişim sistemlerini devreye sokmaya çalışıyoruz. Bir noktada toplu taşıma araçları sosyalleşmenin de bir unsurudur. Kentleşmenin de bir unsurudur” dedi.

“BÜTÇEMİZİN YÜZDE 55’İNİ ULAŞIMA AYIRDIK”

Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine ayrılan bütçenin yüzde 55 gibi büyük bir oranını ulaşıma yatırdıklarını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Geçmişle mukayese etmek istemiyorum. Yalnız şunu söylemek istiyorum: Geçmişte personeline maaş ödeyemeyen bir yerel yönetim belediyeden şuanda 10 yıla yakın zaman zarfı içerisinde 60 kat trilyon yatırım yapmış bir belediye haline geldik. 12 kat trilyondan fazlasını da metroya yatırdık. İktidar partisi olduğumuz için hazır kaynak gelmiyor. Bütün büyükşehirlere hangi oranda pay geliyorsa bize de aynı şekilde gelmektedir. Hatta gelişmişlik endeksine göre Erzurum, Diyarbakır gibi şehirler bizden daha fazla pay alıyorlar. Buna rağmen biz kaynaklarımızı doğru kullandığımız için hizmetlerimiz görünür bir şekilde artarak devam ediyor. Bazı belediyeler arkamızda iktidar yok diye kendilerine bahane üretiyorlar” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’DA 3 BİN CİVARINDA OTOBÜS VAR”

“İstanbul’un metro ağlarıyla donatılması İstanbul’da bir milat demektir” diyen Başkan Topbaş, 2016 yılında İstanbul’da raylı sistem kapasitesinin 7 milyona ulaşacağını, 2019 yılında da 11 milyonluk günlük kapasiteli raylı sistem ağlarına kavuşacağını belirtti.

3 bin civarında İstanbul’da otobüsün olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, “Bunları yenileyeceğiz. Kente yakışır hale getireceğiz. Bin 705 tane otobüs alsın modernleşsin ve kaliteli hizmet versin” şeklinde konuştu.

Hizmete giren otobüsler hakkında da bilgiler de veren Başkan Kadir Topbaş, “Bugün burada hizmete vereceğimiz olan 100 otobüsten bir kısmı WI-FI’li yani internet kullanabileceksiniz. Otobüste sosyal medyaya girebileceksiniz. Böyle bir sistem getirdik.Akıllı otobüsler dönemi başlattık. Ayrıca çok hızlı telefon şarj fişleri koyduk. Telefonunuzun şarjı bitiyorsa hemen takıp dolduracaksınız. Yani hizmetimizde sınır yok. En güzellerini en yenilerini İstanbullara kazandırdık” dedi.

“HALKIMIZ RAHAT ETSİN DİYE SÜREKLİ ÇALIŞIYORUZ”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Mart 2009’dan bu yana daha güzel bir Beylikdüzü olsun ve halkımız daha rahat etsin diye çalışıyoruz. Bugünde 100 tane otobüsü hizmete aldık. Koşmuş ilçelerimize de hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da, “En yakın ilçede 100 tane yeni otobüsün hizmete girdiğinden dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Başkanımız Yusuf Uzun hizmete geldiğinden buyana çalışıyor ve çalışmalarına da devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş ve beraberindeki heyet konuşmaların ardından 100 otobüs alım töreninin kurdele kesimini gerçekleştirdi. Daha sonra Topbaş, otobüste internete girerek telefonun nasıl şarj edilebilineceğini gösterdi ve otobüslerden birinin şoför koltuğuna geçerek otobüsü sürdü.