Borsaya yatırım yapanlar dikkat! O hisselere 1 ay yasak getirildi Borsaya yatırım yapanlar dikkat! O hisselere 1 ay yasak getirildi

Evli çiftler arasında çeşitli nedenler ile yaşanan ayrılıklarda takılar genelde kadına bırakılıyordu. Ancak erkeklerin de takılarda hakkı olduğuna dair Yargıtay'dan emsal bir karar verildi.

'KİME NE TAKILDIYSA ONUNDUR' KARARI

Avukat Selin Kırhan, konuyla ilgili şunları söyledi: Düğünlerde takılan ziynetler artık cinsiyetle sınırlı olmayacak. Eskiden sadece kadınlara ait olduğu düşünülen bir uygulama vardı, ancak Yargıtay son içtihat değişikliğiyle bu durumu güncelledi. Bu değişiklik belki de yeni evli çiftler arasında bir heyecan yaratacak. Yargıtay'ın yeni kararı şu: Geline takılan takılar gelinin malı olacak, damada takılanlar ise damadın malı olacak. Tek belirleyici kriter ise kişisel kullanıma uygun olması. Yani, kadına özgü olan bilezik, küpe, kolye gibi takılar kadına ait olacak. Diğer taraftan, damada takılan para, altın vb. şeyler ise damadın olacak.

"DÜĞÜN VİDEOLARI VE FOTOĞRAFLARINA BAKILACAK"

Takıların kime takıldığının nasıl belirlendiğini de değinen Kırhan, sözlerini şöyle sürdürdü: Özellikle düğün videoları ve fotoğrafları incelenerek bir liste oluşturulur. Bu liste, uzman bir kuyumcu bilirkişi tarafından raporlanır. Bu rapora göre, hangi takının kime ait olduğu belirlenir.

CNN TÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

CNN Türk