TEKNOFEST 2020'de Türkiye birincisi olan Tanyeli Roket Takımı'nı ağırlayan, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, elde edilen başarının tesadüf olmadığını söyledi

TEKNOFEST 2020'de '1500 Metre Alçak İrtifa' kategorisinde Türkiye birincisi olan Tanyeli Roket Takımı'nın başarısının tesadüf olmadığını belirten Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin daha önce de çeşitli başarılara imza attığını ifade etti. 

DAHA ÖNCE DE ÖDÜL ALDILAR

Samsun'un gururu olan öğrencileri ağırlayan Rektör Aydın, "Bu başarı ne bir ilk ne de bir tesadüftür.TEKNOFEST’in ilk kez yapıldığı 2018 yılında da Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin geliştirdiği Kızılırmak Roketi Türkiye İkinciliği Ödülü’nü alarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Ayrıca ABD'de düzenlenen Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması’nda (IREC)-Türkiye’den katılımı kabul edilen tek takım olarak, SAMÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Samsun Roket Takımı 'En İyi Takım Ruhu Ödülü'ne layık görülmüştü" dedi.