Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Yaptığımız iş evimizi güzelleştirmek aslında. Nasıl ki bir insan evine güzel çiçekler koyar, aksesuarla donatır ve eksiklerini, bozuk yönlerini tamir eder, işte bizim yaptığımız da tam olarak bu. Keçiören bizim evimiz. Ona kattığımız parklar, bahçeler evimize koyduğumuz çiçekler, alt yapıya yapılan yatırımlar daha modern bir yuva için. Biz olaya böyle bakıyoruz" dedi.

Başkan Ak, Keçiören'in daha güzel bir ilçe olabilmesi için 7/24 gayret sarf ettiklerini söyleyerek, insan mutluluğunu baz alan çalışmaları yaşama geçirdiklerini kaydetti. Göreve talip oldukları ilk günden bu yana Keçiören'i 'evleri' olarak gördüklerini anlatan Başkan Ak, "Bu evi güzelleştirmek, zenginleştirmek, daha cazip bir yere dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Çalışmaların odağında ise insanımız var. Kaliteli çevresi, sosyal alanları ile modern sokak ve caddeleriyle değişime katkı sağlıyoruz. Mutlu bir Keçiören için azim ve kararlılıkla hareket ediyoruz. Kim evi daha güzel olsun istemez ki?" diye konuştu.

“YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYORUZ”

Yapımı tamamlanan veya günün şartlarına göre yenilenmesi yapılan çeşitli park, bahçe, kültür merkezlerinin kısa aralıklarla açılışlarının yapılacağını söyleyen Başkan Mustafa Ak, "Nitelikli, estetik ve özel yaşam alanları insanlarımızın mutluluğunu artıracaktır. Bu paralelde yaşam kalitesi yüksek, alt yapısı zenginleştirilmiş güzel mahalleler ile Keçiören cazibe merkezi olan kimliğini kuvvetlendirecektir" ifadelerini kullandı.

Zümrüt Yaşam Alanları projesi sayesinde Keçiörenlilerin cüzi ücretle kiralayabilecekleri düğün salonlarına kavuştuklarını belirten Başkan Ak, “Yeni geliştirdiğimiz Zümrüt Yaşam Alanları konsepti nedeniyle pazar yerlerini haftanın yedi günü kullanılabilecek yaşam alanlarına dönüştürüyoruz. Üzeri kapalı pazar alanı çok amaçlı da kullanılabilir. Ayrıca bu yaşam alanlarında inşa ettiğimiz düğün salonlarını Keçiörenli vatandaşlarımız cüzi miktarlarla kiralayabilecek, düğün ve kınalarını yapabilecekler. Burada ayrıca KEÇMEK’lerin sınıfları yer alıyor. Sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin çeşitli çalışmalarını yapabilecekleri salonlar bulunuyor. Hanım kardeşlerimizin rahatça buradan faydalanabilmesi için küçük çocuklarını bırakabilecekleri oyun alanları kurduk. Yani bu yaşam alanları çok önemli sosyal ihtiyaçları karşılıyor. Bugüne kadar dört tane Zümrüt Yaşam Alanı’nı gerçekleştirdik. Böylece çok yoğun olan Keçiören yapısı içerisinde yer sıkıntısı çektiğimiz alanlarda bu yerleri en verimli şekilde değerlendirmiş oluyoruz. 7 gün 24 saat kullanılan, vatandaşın hizmetinde olan alanlar ortaya çıkmış oluyor" dedi.

Keçiören’de yeşil alanlar konusunda çok ciddi kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Ak, “850 bin nüfuslu Keçiören’de biz göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2.4 metrekareydi. Biz bunu iki katına, yani 4.8 metrekareye çıkardık. Ama biz bununla yetinmiyoruz. Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye çıkarmak” şeklinde konuştu.

Çevreye ve yeşile verdikleri değeri gösteren diğer bir adımın Çevre Çiçekleri Hareketi olduğunu kaydeden Başkan Ak, proje kapsamında Keçiören’deki ilkokullarda okuyan 4. sınıf öğrencilerine “çevre ve geri dönüşüm konulu” eğitim verildiğini hatırlatarak, “Eğitimi tamamlayan öğrencilerimiz fahri çevre müfettişi oluyor. Şu an 50 bin çocuğumuz çevre müfettişi oldu. Biz istiyoruz ki Keçiören’in tamamı çevre müfettişi olsun” dedi.

“20 YILLIK ÖZLEMİ SONA ERDİRDİK”

Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezi’ni açarak Keçiören’in 20 yıllık özlemini sona erdirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ak, kültür merkezinin içinde bulunduğu bölgenin Keçiören’in ve Ankara’nın yeni gelişim havzası olduğunu ifade etti. Başta geleceğin teminatı çocuklar ve gençler olmak üzere bütün halkın yararlanacağı bu tesisin önemli bir eksikliği giderdiğini söyleyen Başkan Ak, “Hem Ankara’nın hem Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Keçiören’de 20 yıldır yalnızca bir tane kültür merkezi bulunuyordu. 2012 yılında yenilediğimiz Yunus Emre Kültür Merkezi’nin yanı sıra bugün Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezi’nin de açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kültürün geçmiş ve gelecek arasında bağ kurarken, değerlerin aktarımı için bir köprü vazifesi de gördüğünü kaydeden Başkan Ak, “Geçmişi ile köklü bağlar kuran, zenginliklerini kazanıma dönüştüren toplumlar; manevi açıdan da büyük bir zenginliğe kavuşurlar. Bu anlamda bizler bu zenginliklerin aktarılacağı merkezler inşa etmekle de mükellefiz. Elbette görevimizin bir gereği olarak Keçiören’de bu değerleri yaşatacak alanlar inşa etmekten ötürü gururluyuz. İsmini büyük tasavvuf düşünürü ve şair Mevlana’dan alan Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezimiz ismine yakışan etkinliklerle Keçiören’e zenginlik katacak” diye konuştu.

Yeni nesillere bırakacakları ana mirasın değerlerine ve kültürüne bağlı bir Keçiören olacağını vurgulayan Başkan Ak, yaptıkları hizmetlerin örnek gösterilmesinden dolayı gurur duyduklarını kaydetti. Tesisin özelliklerine de değinen Ak, “Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezimiz dinlenme alanları, spor bölümü, kafeterya, konferans salonu, SPA, yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu bölümlerinden oluşuyor. Gençlerimize önderlik edecek, toplumumuzun aydınlanmasına yardımcı olacak alanında uzman isimlerin konferanslar vereceği merkezimiz, Keçiören’in kültürel alanda da konuşulduğu bir yer olmasına katkı sunacak” dedi.