Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte Kur’an-ı Kerim ve din eğitimi alan, 60 Çinli Müslüman öğrenci ile bir araya geldi.

Bir kebap salonunda öğrenciler ile buluşan Vali Coş, “Sizin gibi güzel misafirlerimizle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Çin’den, Adana’ya ilim tahsili yapmaya gelen öğrencilere başarılar dileyen Vali Coş, “İnşallah sizler burada edindiğiniz bilgiler, ilimler sayesinde memleketinize döndüğünüzde Türkiye ile Çin arasındaki dostluğun gelişmesine, dünya barışına, insanlığa güzel hizmetler vereceksiniz. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun. Hepiniz Allah’a emanet olun. Memleketinizdeki büyüklerinize de bizim ülkemizden, Adana’mızdan selamlarımızı ve sevgilerimizi iletin. Dünyanın neresinde olursa olsun, mümin kardeşlerimizi, çok seviyoruz” dedi.

Vali Coş, ‘Müslümanlar kardeştir’ Hadis-i Şerifi uyarınca, kardeşlik duygularını ve hissiyatını güçlendirmek gerektiğini vurgulayarak, “Kardeşlik şuurunu geliştirerek, inşallah dünya barışına, bulunduğumuz yerlerde insanlığın selametine hizmet edeceğiz. Hepiniz birer barış elçisisiniz. Hepinize Yüce Allah’tan büyük başarılar temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en kalbi duygu ve düşüncelerle selamlıyor, bir kez daha Adana’ya hoş geldiniz diyorum” dedi.

Vali Coş, öğrenci grubunda bulunan Çinli çiftin 5 yaşındaki çocukları Niu Ya Suen ile de yakından ilgilenerek, hediyeler verdi.

Yemekte İl Müftüsü Arif Gökce’nin yanı sıra Türk ve Çinli öğretmenler de hazır bulundu.