Balıkesir’de Karesi Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’nde renkli görüntüler yaşandı.
Karesi Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali başladı. İlk gün müsabakalarında savaşçı kıyafetleri giyen yerli ve yabancı sporcular yay gerip, ok attı. Yaklaşık 100 metrelik alanda ata binen ve alanda bulunan hedef tahtalarını oklarla vurmaya çalışan sporcular renkli görüntüler oluşturdu. Kadınların da at binerek yarıştığı parkuru vatandaşlar ilgiyle seyretti.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’nin ilkini düzenliyoruz. 14 ülkeden 35’e yakın sporcumuz var. Programımız bugün 10.00’da açılışla başladı. Yarışmacılarımız antrenmanlarını yaptılar. Amacımız, uluslararası yarışma yaparak bölgemizin tanıtımını yapmak. Karesi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel çok varlığımız var. Dolayısıyla uluslararası ve ulusal anlamda bölgemizin Türk kültürünün oku, yayı, atı, hepsini bir arada yaşatan atlı okçuluk ve savaş sanatları festivalini düzenlemeye karar verdik. Şehrimiz bu konuya çok sahip çıkıyor. Organizasyonun güzel olması için belediye olarak da seferber olduk. Bu işte iddialı yabancı sporcularımız da var. Tüm halkımızı da davet ediyoruz. ’Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine dizayn veremez’ sloganı ile yola çıktık. Geçmişimizin değerlerini Karesi Belediyesi olarak biraz daha ön plana çıkartıp yaşatmayı, varlıklarını sürdürmesini istiyoruz" dedi.
Ödül olan Altın Ok’un mali değerinin yüksek olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, bu tarz yarışmalarda ödül olmasa bile milli duygularının ön planda olduğunu söyledi. Yılmaz, "Küçük yaşta at binen insanlar canlı bir varlığı yönettiğinden dolayı iyi liderler, canlı yöneterek lider oluyorlar. Ondan dolayı ata binmesini teşvik etmemiz gerekiyor. Ata hükmeden, kendi düşüncesine, etrafına hükmetmeyi öğrenir diyorlar. Bu festivallerde de bunun alt yapısını oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.
Karesi Atlı Spor Kulübü Başkanı Ertan Erkekoğlu ise, "Burada 4 parkurumuz var. Birinci parkur Türk parkuru. Aynı parkur içinde 100 metrede 3 hedefe atış yapılıyor. Kore parkurunda 100 metrede 4 hedefe atış yapılıyor. 3. parkurumuz ise Kabak parkuru. 100 metrelik alanın ortasında 7 metrelik direğin üzerindeki tepsiye atın üzerinde yatarak atış yapılıyor. Son parkurumuz Alp parkurunda parkurun ortasında 5 halka var. Kılıçla bu 5 halkayı alan parkurun sonundaki hakeme teslim edip mızrağı alıyor. Diğer parkura gidip mızrakla hedefi alarak parkuru bitiriyor" dedi.
Yarışmalar yarın ve pazar günü de sürecek.