Bursa'yı demir ağlarla örerek daha da sağlıklı hale getiren Büyükşehir Belediyesi, kısa mesafelerde araç kullanılmasının önüne geçmek için aktarma noktalarını yürüyen merdiven ve yürüyen yollarla donatıyor.

Çarşı bölgesinden Hisar içine geçmek isteyenlerin çıkarken zorluk yaşadıkları Bali Bey Hanı merdivenlerine alternatif olarak yapılacak ilk yürüyen merdivende inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir yandan vatandaşı toplu taşımaya yönlendirirken, diğer yandan sağlıklı hayat için yayalaştırmayı artırmak istediklerini söyledi. Altepe, "Artık vatandaşlarımız birkaç yüz metre gibi kısa mesafelerde yürümeyi alışkanlık haline getirmeli. Sağlıklı bir kent ve toplum için bu tür faaliyetler önemli " dedi.

Yapılan yatırımlarla bir yandan ulaşım sistemlerini güçlendirdiklerini, diğer yandan da vatandaşları yürümeye teşvik edecek sistemler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Tercih ettiğimiz alanlardan bir tanesi de yürüyen merdivenler ve yürüyen yollar. Daha sağlıklı bir toplum ve daha sağlıklı bir şehir için vatandaşı 'zorluk yaşanan bölgelerde' kolaylaştırıcı sistemlerle halkı yürümeye teşvik etmemiz gerekiyor. Burada yapılacak ilk yürüyen merdivenimiz de ulaşımda koyduğumuz hedefleri sağlıyor nitelikte olacak. Çarşı bölgesinden Hisar'a geçmek isteyenler, artık yürüyen merdivenleri kullanarak hem yürümüş hem de zorluk çekmemiş olacaklar" diye konuştu.

Bali Bey Hanı'nın yanına yapılacak yürüyen merdivenin ihale aşamasının tamamlandığını, yatırımın yıl başına kadar hizmete alınacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa ulaşım hayatına kazandırdığımız bu yenilikle, özellikle çarşı bölgesi, BursaRay istasyonu ve Şehreküstü'yle Hisar arasında önemli bir köprü kurulmuş olacak. Bunu Bursa'nın diğer bölgelerinde de yaygınlaştıracağız. Bursa birçok alanda olduğu gibi bu alanda da öncü olmuş olacak" şeklinde konuştu.