Futbolda altyapı liglerinin biri bitiyor diğeri başlıyor. U-15 Ligi’nde mücadelenin tamamlanmasının ardından 2000 yılı ve sonrasında doğanların forma giyeceği U-14 liginde mücadele bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak.

12 grupta 97 takımın katılımıyla düzenlenecek U-14 Ligi’nde Küçük Menderes havzası ekipleri 12. grupta tek devreli lig usulüne göre ter dökecek. 9 hafta üzerinden 10 takımın katılımıyla düzenlenecek maçlar pazar günü başlayacak. Maçlarını Gaziemir İl Özel İdare Tesisleri’nde oynayan Tire 1922 takımı da 11. grupta ter dökecek.

Açıklanan statüye göre Ödemiş Belediyespor, Ödemiş Gençlikspor, Ödemiş Emniyetspor, Tire Belediyespor, Forbes Torbalıspor, Çaybaşıspor, Torbalıspor, Menderes Birlikspor, Selçuk Efesspor ve Selçuk Gençlik 12. grubu ilk iki sırada tamamlamak için mücadele edecek.

Ligde ilk hafta maçlarında pazar günü Ödemiş Belediyespor ile Ödemiş Emniyetspor kozlarını paylaşacak. Selçuk Efesspor, Forbes Torbalı’yı; Selçuk Gençlik de Torbalıspor’u ağırlayacak. Menderes’teki maçta Menderes Birlikspor ile Çaybaşıspor karşı karşıya gelecek.

U-15’LERDE ÖDEMİŞ'İN İLK RAKİBİ Y.BORNOVA

Öte yandan Türkiye U-15 Futbol Şampiyonası’na İzmir’den katılacak ekipleri belirlemek için düzenlenecek play-off maçlarının kurası da çekildi. Ödemiş Belediyespor’un namağlup U-15 takımı ilk maçta Yeni Bornovaspor ile, Tire 1922’nin U-15’leri de Karşıyaka Kültürspor ile eşleşti.