24 Haziran'da yapılacak olan seçimler için anket sonuçlarını paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, seçmenlere 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumu Tayyip Erdoğan'a vereceğim ama genel seçimlerde AK Parti'ye oy vermeyeceğim' gibi bir fikrin 'pompalandığını' söyledi.

AK PARTİ 1 KASIM'DAN GERİYE DÜŞMÜŞ DEĞİL...

Ünal, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Mahir Ünal, AK Parti'nin 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde parlamento çoğunluğunu elde edemeyeceği iddiaları ve böyle bir durumda sorun oluşup oluşmayacağı soruldu.  "Öyle bir ihtimal görmüyoruz. AK Parti şu anda 1 Kasım'dan geriye düşmüş değil" diyen Ünal şöyle konuştu:

 SAHAYA BAZI FİKİRLER POMPALANIYOR...

"Seçimlerin psikolojisini etkilemek için sahaya bazı fikirler pompalanıyor. 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumu Tayyip Erdoğan'a vereceğim ama genel seçimlerde AK Parti'ye oy vermeyeceğim', 'AK Parti, 1 Kasım'ın gerisine düşmüş durumda' gibi bir takım söylentiler yayıldı."

MECLİS İLE İLGİLİ SORUN GÖZÜKMÜYOR...

"AK Parti, son genel seçimlerin yapıldığı 1 Kasım 2015'teki pozisyonunu koruyor. Bunun yanına da Cumhur İttifakı'nın, MHP ve BBP'nin oylarını da koyduğunuzda, Meclis ile ilgili herhangi bir sorun gözükmüyor."  

ERDOĞAN'IN OYU YÜZDE 54, AK PARTİ'NİN YÜZDE 46-47...

Ünal, anketlere göre, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 54, AK Parti'nin yüzde 46-47 göründüğünü dile getirdi.