AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen, 'Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi' eğitim programının 8'incisi Zonguldak'ta başladı.
Emirgan Oteli'nde düzenlenen eğitim toplantısına Zonguldak'ın yanı sıra Karabük, Bartın, Bolu ve Kastamonu'da engelliler alanında faaliyet gösteren eğitim kurumları ile dernek ve merkezlerin yöneticileri katıldı. 2 gün sürecek toplantının açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müşaviri Sermet Başaran, engellilerin toplumda dezavantajlı kesimler arasında olduğuna vurgu yaptı. Toplumda engellilerin bir takım sorunları olduğuna işaret eden Başaran, "Bu sorunlar ihtiyaçların karşılanmadığı zamanlar daha çok ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçların karşılanıp karşılanmama derecesi de sorunların derecesini belirlemekte. Bu eğitimlerimizle bir nebze olsun bu sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
Engellilerin aile, çevre, istihdam, eğitim, ulaşabilirlilik gibi sorunları olduğunu belirten Başaran, engelli bireylerin haklarını, kapasitelerini bilmemesi sorununun ise toplumda hep gözardı edildiğini kaydetti. Başaran, "Bu eğitimlerle biz engellilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarıp iş yapabileceklerini, kendi ayakları üzerinde durabileceklerini, birey olabileceklerini göstermek, bunun yolunu açmak istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI