AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Salih Güzel, Sarıyer’in en önemli sorunlarından birinin mülkiyet sorunu olduğunu söylerken, kentsel dönüşüm konusunda “Hiçbir komşumuzun gitmesine müsaade etmeyiz” dedi.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Salih Güzel, Sarıyer’in en önemli sorunlarından olan mülkiyet problemine dair, önemli açıklamalarda bulundu. Mülkiyet üzerinden siyaset üretilerek, vatandaşın ümitlerinin oya dönüştürülme çabasını hoş bulmayan Güzel, “Şimdiki belediye, yıllarca vatandaşın ümitleri üzerinden oy muhasebesi yaptı. Geçen seçim döneminde, 3 ay içinde çözeceğim dediği tapu meselesinde hiçbir mesafe kat etmediler” dedi.

Güzel, “Eski Türkiye’nin alışkanlıklarından olan, siyasilerin; 'vaat et - oy al - unut' kısır döngüsünü çöpe attık.Yeni büyük Türkiye’yi birlikte kurarken, sorunları analitik yöntemle mercek altına alıyor, kökündeki nedeni buluyor ve kalıcı olarak çözüyoruz. Halkımız da çözüm kimde ise ona oy veriyor, başta mülkiyet olmak üzere ucuz vaatlere prim vermiyor. Biliyorlar ki, çözüm büyük düşünen AK Parti'de” diye konuştu.

“HER MAHALLENİN ÇÖZÜMÜ AYRI”

Mülkiyet, tapu ve kentsel dönüşümün çok önemli teknik detayları olduğunun ve her mahallenin sorununun ayrı bir çözüm noktası olduğunun altını çizen Salih Güzel, şunları söyledi:

“Bu işler öyle, ben şu kadar zamanda yapacağım demekle olmaz. Her mahallenin kendine has durumu ve ayrı bir noktadan çözüm şekli var. Vakıf arazileri, özel mülkiyetler, hazine arazisi, belediye arazileri, şekil itibariyle imara aykırı durumlar, 2B statüsünde bulunan yerler, kentsel dönüşüm vs… Her birinin ayrı ayrı çözülmesi gerekir. Biz bu konuda daha önce AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak çok önemli çalışmalar yaptık ve aralıksız devam ediyoruz. Merkezi yönetim ve Büyükşehir Belediyemize, Sarıyer Belediyesi'ni de eklediğimizde, çok daha koordineli bir şekilde, her mahallenin kendine has çalışmasını yapmaya devam edeceğiz. Şahsen, ben bu meselenin siyasetini yapmayacağım. Ne var ki gittiğimiz her mahallede ve dernekte karşımıza ayrı bir sorunla, ayrı bir mülkiyet problemi çıkıyor ve bizden bunun çözümü soruluyor.”

Kentsel dönüşümün Sarıyer’de, çok özel ve Türkiye’ye örnek bir uygulamayla gerçekleşeceğini belirten Güzel, “Ne kentsel dönüşüm, ne de başka bir uygulama nedeniyle hiçbir komşumuzun, hiçbir kardeşimizin Sarıyer’den ayrılmasına taraftar değiliz” derken, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sarıyerlileri yerinden etmek, hatta maksatlı olarak söylentilerinin yapıldığı şekilde, Sarıyerlileri buralardan sürmek bir tarafa, kendiliğinden giden bir kardeşimiz olduğunda bile, karşısına geçeceğiz. '1 dakika arkadaş nereye gidiyorsun? Bizden, komşuluğumuzdan memnun değil misin? Seni kaybetmemek için ne yapabiliriz' diye sorarak, gitmemesi için elimizden geleni de yapacağız. Halkla birlikte, halkın gönlüne uygun ve aklına yatan çözümlerin peşindeyiz.”