Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, "Orta Karadeniz’de yarından itibaren ve önümüzdeki hafta sonuna kadar kıyı kesimlerde aralıklı yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların olması bekleniyor" dedi.
Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteminin etkisi altına girecek olan Orta Karadeniz ile ilgili hava tahminleri hakkında bilgi veren Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, "Bölgemiz Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteminin etkisi altına girmiştir. Bugün öğlen saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde akşam ve gece saatlerinde ise bölge genelinde, kıyı kesimlerde aralıklı yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların olması bekleniyor. Yağışların 09 Şubat 2015 Pazartesi günü rüzgarın kuzey ve kuzeydoğuya dönmesi ve buna bağlı olarak sıcaklıkların hızlı düşüşü ile birlikte Kastamonu ve Sinop kıyı kesimleri dahil bölgemizin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Yağışların özellikle 10 Şubat Salı günü öğlen saatlerinden itibaren başlayarak, 11 Şubat Çarşamba günü gece saatlerine kadar bölge genelinde yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu, Sinop, Çorum ve Amasya il geneli ile Samsun’un ve Ordu’nun iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenmektedir" diye konuştu.
HAVA SICAKLIKLARINDA 10 DERECE DÜŞÜŞ
Yağışlı hava ile sıcaklıkların düşeceği uyarısında da bulunan Müdür Asar, "Hava sıcaklıklarında 09 Şubat Pazartesi günü rüzgarın kuzey ve kuzeydoğuya dönmesi ile kıyı kesimlerde 4 ila 8 derece, iç kesimlerde 6 ila 10 derecelik düşüşler beklenmektedir. Yağışlı havanın hafta sonu bölgemizi terk etmesini müteakip hava sıcaklıklarının tekrar mevsim normalleri civarına yükselmesi beklenmektedir" şeklinde konuştu.
POYRAZ FIRTINASI BEKLENİYOR
Hafta içi kuvvetli poyraz beklendiğinden dolayı vatandaşları, sürücüleri ve balıkçılara uyarılarda bulunan Bölge Müdürü Asar şunları söyledi: "Önümüzdeki hafta içi meydana gelmesi tahmin edilen kuvvetli poyraz fırtınasıyla birlikte hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecede azalış, zaman zaman etkisini artıracak kuvvetli ve yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın, bölgemizde karayolunu kullanacak sürücülerimizin, av sezonu nedeniyle balıkçılarımızın ve ilgililerin hazırlıklı ve tedbirli olmaları, hava olayları geliştikçe sürekli güncellenen, meteoroloji kaynaklı en son raporları ve uyarıları takip etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız, il ve ilçelere ait daha detaylı bilgi ve en son saatlik durumlar için, son uydu ve radar görüntülerini izlemek için, ’samsun.mgm.gov.tr’ resmi web sitesi ziyaret edilebilir ya da MGM 10. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezini (BTUM) telefonla arayabilirler."