Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 7-19 yaş aile eğitimi başladı. Yaklaşık 8 hafta devam edecek olan eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Cumhuriyet Ortaokulu rehber öğretmen Mehmet Akpınar tarafından verilen 7-19 yaş aile eğitimine 20 veli katıldı.

Rehber öğretmen Mehmet Akpınar, "Bir insanın dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Anne-babanın çabası ve endişesi çocuklarının en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yaparken de desteğe, onlara yol gösterecek bilgiye ihtiyaç duyarlar. 7-19 yaş aile eğitimi programının hedefi anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun-ergenin var olan potansiyelini geliştirmesini sağlamaktır" dedi.

Mutlu bireylerin mutlu toplumları oluşturduklarına dikkat çeken Akpınar, "Bu kurs bir ilk.Önümüzdeki dönemde benzer kurslar açmak için çaba göstereceğiz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için bunun gibi programları daha da artırmamız gerekir" diye konuştu. Akpınar, eğitimde ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek,olumlu davranış kazanmak,uzlaşabilmek ve geleceği planlama konularının ele alınacağını ifade etti.