ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından asgari ücrete zam yapılacağını açıklamasının ardından gözler, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrilmişti. Komisyondan nihai karar çıktı. Temmuz ara zammıyla birlikte asgari ücret yüzde 30 oranında artışla, 5 bin 500 TL oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye ekonomik tuzaklara rağmen ekonomik programını başarıyla uygulamaktadır. Küresel ekonomik dengeler nedeniyle yeni bir durumla karşılaştık. Kurdaki ve enflasyondaki yükseliş olarak bu durumu yaşadık. Tüm dünyanın en öncelikli sorunu da budur. Ülkemizde enflasyon rakamları elbette farklıdır. Ancak ekonomik işleyişe etkisi aynıdır. Yatırım, istihdam ve büyüme esasına dayalı ekonomi programımız uyguluyoruz. Terörle mücadelede çok iyi seviyeye geldik. Ekonomik olarak da ülkemizi küresel fırtınadan en az zararla çıkartma niyetindeyiz. Türkiye hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de imkanlarını herkesle paylaşan bir ülke olarak öne çıkmıştır. Her alanda üretimi destekleyerek çarkların durmasına müsaade etmedik.

Asgari ücret komisyonumuzun çabalarıyla emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi bir tarihi artışı gerçekleştirmiştik. Bu yükü işverenin üzerine de yıkmadık. Tüm maaşların asgari ücretler kadar aldığımız vergileri almaktran da vazgeçtik.

SON DAKİKA | YENİ ASGARİ ÜCRET 5 BİN 500 TL OLDU!

Bakanlığımız talimatımızla asgari ücret komisyonunu toplantıya çağırdı. Çalışma sonunda yeni bir asgari ücret belirledik. Asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yaparak, yeni asgari ücreti net 5 bin 500 lira olarak belirledik. İşverenlere de 100 TL olarak destek verecektir."

Öte yandan, asgari ücrete yapılan Temmuz ara zammıyla birlikte, işsizlik maaşları, genel sağlık sigortası primleri, doğum borçlanması, engelli aylığı, rapor ücretleri ve 65 yaş üstü aylıkları gibi tutarlar da değişti. 

Güncel asgari ücret tutarı, 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlayacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.