Samsun'un tek uydu televizyonu Kanal S'de her hafta Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş'ın sunumuyla ekranlara gelen 'Samsun'dan Dünya'ya Sağlık' programının bu haftaki konuğu Ağız,Diş ve Çene Cerrahi Uzmanı Dr. Bora Özan, ağız ve diş tedavisi ile ilgili bilgiler verdi. "implant tedavisi nedir?", "diş beyazlatma nasıl yapılır?", "gülüş tasarımı nedir?" sorularını sizler için yanıtladı.

İMPLANT NEDİR? 

Dişlerin doğal kök yapısını taklit eden,proteze dayanak sağlayan yapılardır diyen Özan,implantların titanyumdan yani doku dostu metaryallerden yapıldığını belirtti. İmplantların her türlü diş eksikliklerinde uygulandığını söyledi.Hatalarda dişsizliğe çözüm oluşturduğunun altını çizdi.   

İMPLANT HERKESE YAPILIR MI?

Uzman Dr Özan, günümüz teknolojisinde herkese implant uygulanabileceğini belirtti. Hastaların kemik yapısına dikkat ettiklerini söyleyen Ağız,Diş ve Çene Cerrahi Uzmanı Dr. Bora Özan, hastalarda bazı ek unsurların risk teşkil edebildiğini,kemoterapi hastaları, aşırı sigara kullanan hastalar, bağışıklık sistemi düşük olan hastalarda biraz daha hassas olunması gerektiğini vurguladı. 

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ HANGİ HASTALIKLARA BAKAR? 

Ağız,Diş ve Çene Cerrahı Uzmanı Bora Özan ,implat tedavisine, genel diş sorunları,çene tümörleri, ağız içindeki yumuşak doku hastalıkları, ileri cerrahi gerektiren durumları tedavi eder dedi. Bununla birlikte protez, ortodonti, dolgu, kanal tedavisi gibi hastalıklarında tedavisinin yapıldığını belirtti.

DİŞ BEYAZLATMA NEDİR? 

Uzman doktor Bora Özan, dişlerin beyazlığının insanların özgüvenini etkileyen bir unsur olduğunu aktaran uzman isim insanların diş fırçalayarak sadece dişin doğal rengini koruyabildiklerini söyledi. 2-3 ton daha dişlerin beyazlamasını sağlayabildiklerini aktaran Özan, "Klinik ortamında ofis tipi uygulama ile 2-3 ton dişlerin beyazlamasını sağlıyoruz" dedi.

GÜLÜŞ TASARIMI NEDİR? 

Ağız, Diş ve Çene Cerrahi Uzmanı Dr. Bora Özan, "Hastaların karşılıklı iletişimde diş estetiği arıyor, bizlerde hem diş beyazlatma hem diş eti pembeliği düzeltme noktasında kombine bir tasarımla hastaya güvenli bir gülüş sağlıyoruz" dedi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.