Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, kamuoyunda Alparslan Kuytul yapılanması olarak bilinen gruba yönelik 19 Ağustos’ta Adana merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
56 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyonlar ve devam eden çalışmalar kapsamında Alparslan Kuytul ile eşi Semra Kuytul’un da aralarında bulunduğu toplam 56 şüpheli gözaltına alındı.
Şüpheliler hakkında “suç örgütü kurma ve yönetme”, “örgüt üyeliği”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “nitelikli dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik” ve “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçlamaları yöneltildi.
ALPARSLAN KUYTUL VE EŞİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 44’ü tutuklama, 9’u ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.
Mahkeme, Alparslan Kuytul ile eşi Semra Kuytul’un tutuklanmasına karar verdi. Diğer şüphelilerin mahkeme sürecinin devam ettiği belirtildi.
349 SOSYAL MEDYA HESABINA ERİŞİM ENGELİ
Soruşturma kapsamında yapılanmanın lehine faaliyet yürüttüğü tespit edildiği belirtilen 349 sosyal medya hesabı hakkında erişimin engellenmesi kararı verildiği, 5 şirkete ise yönetim kayyumu atandığı açıklandı.
ŞİFRELİ ODALAR VE BİLGİSAYARLAR İNCELEMEDE
Soruşturma kapsamında Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi’nde bulunan ve yapılanmaya ait olduğu belirtilen binada şifreli kapılarla korunan odalar tespit edildi.
Bazı bilgisayar kasalarının götürüldüğü, bazı cihazların ise sabit disklerinin söküldüğü belirlendi. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekiplerin, söz konusu materyalleri götürdüğü değerlendirilen şüphelileri tespit ettiği, ele geçirilen bilgisayar kasaları ve sabit disklerin incelemeye alındığı bildirildi.
KUYTUL DAHA ÖNCE DE TUTUKLANMIŞTI
1965 Adana doğumlu Alparslan Kuytul, kendi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra Mısır’da El-Ezher Üniversitesi’nde eğitim gördü.
Kuytul, Mayıs 2022’de iş insanı Koray Sarısaçlı’nın kaçırılıp alıkonulduğu iddiasına ilişkin soruşturmada tutuklanmış, Haziran 2023’te tahliye edilmişti.




