Edirne’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Sazlıdere Köyü’nde oturan ve üzerine kayıtlı araç bulunmayan 85 yaşındaki Behzat Fidan’a, İstanbul’da Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) iki kez ihlal ettiği gerekçesiyle 160 lira para cezası kesildi.

EN SON 40 YIL ÖNCE İSTANBUL’A GİTMİŞ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Akıcı Otoyol Bakım İşletme Şefliği tarafından kendilerine yapılan ceza tebligatı karşısında şaşkınlık yaşayan Behzat Fidan, üzerine kayıtlı araç olmadığını ve son olarak 40 yıl önce asker arkadaşını görmek üzere İstanbul’a gittiğini söyledi. Behzat Fidan, cezayı ödemeyeceğini ve tebligata itiraz edeceğini ifade ederek, "Cezayı görünce çok şaşırdım. Bu plakalı araç benim değil, hatta üzerime araç kaydı bile yok. Buna rağmen benim adresime ceza geldi. Çok şaşırdım" dedi.

İKİ KEZ İHLAL ETMİŞ

Gelen ceza tebligatında Fidan’ın, 22 RS 466 plakalı araçla 16 ve 17 Nisan 2014 tarihlerinde Mahmutbey-Edirne otoyolu Mahmutbey ve Ispartakule HGS istasyonundan Kaçak geçtiği belirtilerek 79’ar lira 75 kuruş para cezası kesildiği görülüyor.

BENZER OLAY Niğde'DE YAŞANDI

Niğde’de yaşayan 66 yaşında Refik Koçer’de HGS mağdurları arasında. Hayatı boyunca arabası olmayan Koçer, ev adresine gelen ve hayatında hiç görmediği plakayla birlikte isminin yazılı olan HGS cezasını görünce şoka girdi.

Koçer'e, Adana-Ankara otobanı Niğde güney ve Adana güney gişelerinden 3 kere HGS’siz geçmesiyle geçiş ücretinin 10 katı ve gecikme ücretiyle birlikte 310 TL ceza geldi.

Karamanlı çiftçiye şok HGS cezası!

Karaman'da yaşayan Mustafa Ercan'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Akıncı Otoyol Bakım İşletme Şefliğinden ceza tebligatı geldi.

Geçen yıl 28 Eylül, 27 Aralık ve 28 Aralık'ta Mersin-Adana Otoyolu'nda HGS sistemini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası kesildiği belirtilen evrakla olayın şaşkınlığını yaşayan Ercan, yetkilileri arayarak yapılan yanlışlığın düzeltilmesini istedi.

Gelen belgede toplam 434.50 lira ödemesi gerektiğinin yazdığını anlatan Ercan, "Traktörüm bırakın Adana'ya Mersin'e gitmeyi Karaman'dan hiç çıkmadı. Evrak geldiğinde traktöre ceza yazıldığını görünce çok şaşırdım. Yetkilileri arayarak durumu anlattım. Yetkililer dilekçe yazarak itiraz edebileceğimi söyledi. Dilekçemi gönderip gerekenin yapılmasını bekleyeceğim" dedi.