Denizli Valisi Hasan Karahan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, binlerce yıldır nice savaşlar geçiren bu milletin böyle bir ihanet yaşamadığını kaydetti.

Bu darbeye en büyük cevabın her anlamda gelişerek, 2023 hedeflerine kararlı adımlarla koşmak olduğunu belirten Vali Karahan, “2016 yılının 15 Temmuz’unda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimiyle engellenmek ve bin yıldır Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla can bulan coğrafya parçalanmak istenmiştir” dedi.

Milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara aktığını belirten Vali Karahan, “Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu kahraman topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı duran Aziz Milletimiz, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır” diye konuştu.

Türkiye’nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına sahip çıkarak, darbenin ilk dakikalarından itibaren Kuva-yi Milliye ruhuyla bağımsızlığına sahip çıktığını belirten Karahan, “Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, Aziz Milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı korumanın yolu milletçe kenetlenmektir. Milletimizin yazdığı 15 Temmuz Destanı Türkiye’nin yarınlarına bırakılmış en kutsal ve en anlamlı miraslarından olmuştur. Türk halkı çok daha güzel hedeflere el birliğiyle ulaşacaktır. Terör saldırıları ülkemizin huzurunu, milletimizin birliğini ve barış içinde yaşamasını, kardeşlik hukukunu asla yok edemeyecektir. Türk halkı, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir. Allah 15 Temmuz’u bir daha bu millete yaşatmasın” açıklamasını yaptı.