YEDAŞ çalışanları, şirketin toplu sözleşme şartlarını yerini getirmemesine tepki göstermek için, TES-İş Sendikası Samsun Şubesi'nde toplandı.

İŞÇİLER SENDİKAYA GİTTİ

Yaklaşık 150'ye yakın YEDAŞ çalışanı toplu olarak TES-İş Sendikası Samsun Şubesi'ne gitti. Burada sendika başkanı Gökay Özdal ile toplantı gerçekleştiren işçiler, maaşlarına zam yapılmasını istedi. Çalışanlar, YEDAŞ'ın kendilerine karşı takındığı tutumu da eleştirekek, sendika başkanı Özdal'a eylem yapma çağrısında bulundu.
Toplantıda işçilerin 'Grev' çağrısında bulunması üzerine TES-İş Sendikası Başkanı Özdal, grev yapma yetkilerinin olmadığını belirterek, YEDAŞ ile müzakere masasına oturacaklarını söyledi.

'ENERJİ İŞÇİLERİ GEÇİNEMİYOR'

İşçiler, maaş artışlarını yapmayan ve müzakere masasına oturmayan YEDAŞ'ı iş yavaşlatma ve siyah bant takarak protesto etme önerisinde de bulunurken, TES-İş Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Gökay Özdal, işçilerin tepkisi ile ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "İşçi arkadaşlarımız 'artık bıçak kemiğe dayandı' diyorlar. Toplu İş Sözleşme kapsamında 1 Nisan itibari ile zamlı döneme geçilmeliydi. Ama geçilmedi. Aynı zamanda asgari ücret artışından ve yılbaşından sonra yaşanan enflasyon rakamları hepimizin aşikarı. Enflasyon rakamlarının neticesinde arkadaşların aldığı maaş, asgari ücret düzeyinde. Enerji işçileri geçinemiyor. Devasa ulusal şirketler, kendi çalışanlarının mutluluğunu düşünmezlerse, kamunun mutluluğunu düşünmüyor olurlar. 3 haftadır ücret talebimizi dile getiriyoruz. Farklı bahanelerle YEDAŞ ile müzakere masasına oturamadık. Önümüzdeki hafta müzakere masasına oturulacağına dair beklentimiz var. Alacağımız teklif eğer bizim taleplerimizi karşılamayacak nitelikteyse 5 tane il de protesto hakkımızı kullanmak ve sesimizi duyurmak için biraraya geleceğiz."

Haydar ÖZTÜRK-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.