Osmaniye Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ‘Can Dostlarım’ isimli hayvan sevgisini konu alan ödüllü resim yapma yarışması düzenledi.

Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağı’nda Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği yarışmaya ilkokul ve ortaokullardan yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

Etkinliğe katılan öğrenciler veteriner önlüğü giyerek stetoskop ile köpeklerin kalp atışlarını dinlediler.

Çukurova Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri ise ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle birlikte soğuk havalarda sokak kedilerinin barınmaları için plastik leğen ve çeşitli malzemelerden kedi evleri yaptı.

Öğretmenler, okul yöneticileri ve velileri eşliğinde etkinliğe katılan öğrenciler gönüllerince eğlenerek barınaktaki hayvanları sevdiler. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilere şapka dağıtımı ile aşure ikramında bulunuldu.

İlkokul ve Ortaokullar arası yapılan resim yapma yarışmasında ilkokullar kategorisinde Mithat Paşa İlkokulu’ndan Asel Nur Kaya birinci, Bilim Koleji’nden Feyza Nur Kaya ikinci ve Doğa Koleji’nden Sare Koç üçüncü oldular.

Ortaokullar kategorisinde Mustafa Özden Ortaokulu’ndan Tahir Güler birinci, 75.Yıl Ortaokulu’ndan Ayçanur Farsakoğlu ikinci ve Karacaoğlan Ortaokulu’ndan Fatma Sena Tamer üçüncü oldular.

Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer, yaşanılan dünyanın tüm değerlerine sahip çıkmanın, tüm canlıların yaşam haklarını korumanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi. Yüceer, "Can dostlarımız olan hayvanlar da bu sorumluluğumuzun en önemli unsurudur. Biz de yerel yönetimler olarak bu noktada hayvanların haklarının korunması anlamında farkındalık yaratma ve örnek olma sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu sorumluluk kapsamında 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde bir araya gelmemizin sebebi geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayabilmek, hayvan haklarının korunması noktasında onları bilinçlendirmek, etrafına ve etrafında yaşayan canlılara duyarlı nesiller yetiştirebilmektir” ifadelerini kullandı.

Tüm resim malzemelerinin belediye tarafından karşılandığı yarışmada, katılımcılara resim çantası ve çeşitli hediyeler verildi.