Yılport Samsunspor, 11 yılın ardından hak ettiği yere, Süper Lig’e döndü.
Formasında Atatürk armasını taşıyan tek kulüp olan Samsunspor, yılların özlemini bu sezon dindirdi. Eyüpspor’un kendi sahasında Gençlerbirliği’ne 2-0 yenilmesinin ardından Spor Toto 1. Lig’de sezonun bitimine 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da adımını attığı kentin takımı Samsunspor, çok önceden Süper Lig’de yer almayı hak ediyordu.   2012 yılında veda ettiği lige bu sezon yeniden  “merhaba” dedi.    
İstanbul’dan gelen sevindirici haber üzerine takımı iyi ve kötü gününde yalnız bırakmayan vefakar taraftar kutlamalara başladı. Asıl kutlama önümüzdeki günlerde düzenlenecek şenliklerle yapılacak. Yönetimi,  oyuncusu, taraftarı ve tüm kenti ile coşkulu kutlamayı çok hak ediyorlar. Zira 11 yılın ardından gelen şampiyonluk öyle sıradan şenliklerle geçiştirilecek gibi değil.  
Daha önce defalarca Süper Lig’de mücadele eden Kırmızı Şimşekler, önümüzdeki sezon alışkın olduğu Süper Lig’de boy gösterecek.
Samsunspor’un başarısında en büyük pay kuşkusuz kayyumda iken kapanma aşamasında olan kulübü sahiplenen TFF 2. Lig’de Başkanlığı üstlenen Yüksel Yıldırım, kesenin ağzını açarak çok sayıda oyuncuyu takıma kazandırdı. Önce Spor Toto 1. Lig’e, 11 yıl sonra Spor Toto Süper Lig’e taşıdı. Atatürk armalı takımı.
Bayram Bektaş’ın istifası üzerine doğru tercihle teknik direktörlüğe getirilen Hüseyin Eroğlu, başarının mimarlarındandı. Eroğlu, Altınordu’da uzun süren hocalık döneminde bugün Avrupa’da top koşturan Çağlar Söyüncü  ve Cengiz Ünder’in yanı sıra Barış Alıcı, kaleci Berke Özer’i Türk futboluna kazandırdı. Yetkinliğini kanıtlayan Hüseyin Eroğlu, Samsunspor’u şampiyon yaparak kariyerini tepeye taşıdı.
11 yıllık Süper Lig özleminin dindirilmesinde özverili oyuncuların akıttığı alın teri, çok fazla. Uzun lig maratonunda yoğun emekleri sonucu Kırmızı Siyah Beyazlı ekibi hak ettiği yere ulaştırdı. Zeki Yavru, Osman Çelik, Fofana,  Laura, Harris, Tangue, Alim Öztürk, kaleci Szumski, Yusuf Abdioğlu, Yunus Emre Yıldız başta olmak üzere tüm oyuncuların inancı, hırsı beklenen başarıyı getirdi.
Süper Lig önümüzdeki sezon Samsunspor ile daha renkli ve coşkulu olacak. Fenerbahçe Kongre Üyesi olarak “Hoş geldin Samsunspor” diyor, başarılar diliyorum...