DİYARBAKIR'DA SURUÇ PROTESTOSU
HDP ve DBP binaları önünde toplanan binlerce kişi, Suruç'taki bombalı saldırıyı protesto etmek üzere Koşuyolu Parkı'na yürüdü. Saat 18.00'da başlayan yürüyüşe, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İmam Taşçıer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, DBP İl Başkanı Ali Şimşek ve HDP Diyarbakır İl Başkanı Ömer Önen ile birlikte binlerce kişi yürüyüşe başladı.
Abdullah Öcalan fotoğrafları, PKK ve YPG bayrakları ile yürüşe başlayan kalabalık grup, yol güzergahı boyunca 'PKK intikam, intikam', 'PKK halktır, halk burada' sloganları attı. Yaklaşık 3 kilometre yapılan yürüyüş sırasında YPG ve PKK flamaları ile Öcalan fotoğrafının yer aldığı afişleri taşındı.
Yapıla konuşmalarda, hükümet ve Ak Parti sert dille eleştirilirken, DBP İl Başkanı Ali Şimşek'in Kürtçe yaptığı konuşmadan "İŞİD'in saldırılarını meşrulaştıran Türkiye devleti ile AKP hükümeti, yaptıkları açıklamalarla katliamları teşvik etmişlerdir. 'YPG ile İŞİD aynıdır', 'PYD İŞİD'ten daha tehlikelidir' diyen AKP zihniyeti saldırılara açıkça zemin hazırlamıştır" dedi.
Sıkı güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş sonrası ve yapılan konuşmaların ardından kalabalık grup, sessiz ve olaysız bir şekilde dağıldı.
Bu arada Elazığ ve Batman'da da HDP ve DBP il teşkilatları ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Suruç'taki bombalı saldırıyı protesto yürüyüş ve basın açıklamaları yaptı.

FOTOĞRAFLI