SAMSUN İÇİN SARI KODLU UYARI 

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, düşüşe geçti. Meteoroloji Samsun'un da aralarında bulunduğu 56 il için sarı kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yayımladı.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller şöyle; Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Niğde, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Batman, Bartın, Iğdır, Karabük, Düzce

yagmursaganak-1476127

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışlar kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli sağanak, iç kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek su baskını, buzlanma, don, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bölge genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60, hamlesi 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Bölgemiz kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir.

DENİZ UYARISI: Doğu Karadeniz’in batısında rüzgarın, yarın (Çarşamba) günün ilk saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan, zamanla doğusu güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

samsun saganak ic 309

SAMSUN'DA HAVA BUGÜN NASIL OLACAK? 

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Samsun hava durumunun bugün (29 Mart Çarşamba) Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışlar yer yer kuvvetli 7 derece olması bekleniyor

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.