Balıkesir’in Edremit ilçesinde hayırseverlerin desteği ile yapılan Z-Kütüphane sayısı her geçen gün artıyor.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ile Edremit’in önde gelen işadamlarından Himmet Bora ve çalışma arkadaşı AK Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek Z-Kütüphane protokolünü birlikte imzaladı.

Yapılan protokolle Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesinde bulunan Necmi Şahin İlkokulu’na yapılacak olan Z-Kütüphaneden 315 öğrenci 19 öğretmen ve veliler yararlanabilecek. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile birlikte yapılması planlanan Zeki Bayram ve Himmet Bora Z-Kütüphanesi ismi verilecek.

Protokolün imzalanmasından sonra Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesine geçilerek yapımı devam eden Z-Kütüphane ve bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak olan yeni bir proje ile ilgili incelemelerde bulunuldu.

Edremit’teki Z-Kütüphane sayısı imzalanan protokolle sekize ulaşacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç hayırseverlere çağrıda bulunarak; “İlçemizde Z-Kütüphanesiz okulumuz kalmasın. Hayırseverlerimiz, isimlerini istedikleri taktirde yaptırmış oldukları kütüphanelere vererek, bu isimlerini ölümsüzleştirilebilirler.”dedi.