24 Haziran seçimleri için partiler ve milletvekili aday adayları tüm hazırlıklarını sürdüre dursun, bizler de Samsun Canlı Haber TV ekibi olarak Samsun’da yaşayan vatandaşlara, “Yaklaşan seçimle ilgili neler düşünüyorsunuz?” diye sorduk. 

İşte, Samsun'da ticaretin kalbinin attığı merkezlerden olan Gazi Caddesi'nde vatandaşların seçimlerle ilgili görüşleri:


KAZANAN ÜLKEMİZ OLSUN
Oğuzhan KAÇMAZ: Siyasi konularda yorum yapmaktan hoşlanmıyorum. Fakat her zaman her vatandaş gibi kazananın, ülkemiz olmasını isterim. Seçmenlerin olduğu gibi seçilenlerinde net olmadığını hepimiz görüyoruz ve biliyoruz. Konu her ne olursa olsun netlik olmadığı sürece kesin sonuçlar veya başarılar elde etmek daha fazla zorlaşır. Herkesin çok farklı yerlerden seçmenlere saldırdığını düşünüyorum. Söylenilebilecek çok fazla bir şey yok. Türkiye’nin her zaman ilerlemesini, gelişmesini temenni ediyorum. Seçim sonrası sonuçların tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. 

CUMHURBAŞKANIMIZ BAŞTA KALMALI
Soner ÜZÜMCÜ: Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın başta kalmasını her zaman isterim. Çünkü ben cumhurbaşkanımızın Türkiye için gerekli ihtiyaçları karşıladığını, geliştirdiği düşünüyorum. Çok yüksek ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan’ın yine başta kalacağını düşünüyorum. Hatta bunu söylememe pek gerek olmadığını düşünüyorum çünkü büyük çoğunluğun benim gibi düşündüğünü, düşünüyorum. Bunu herkes biliyor ve çoğu insan destekliyor. Seçim sonrası açıklanan sonuç halkımız için hayırlı ve uğurlu olur inşallah. Herkesin oy kullanırken tek düşüncesi mutlaka Vatanımızdır. Bu yüzden sonuç her ne olursa olsun, Vatanımıza hayırlı bir şeyler olsun.


SANDIK BAŞINDA OLALIM
Anıl YILDIZ: Öncelikle sonuç her ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti için hayırlı olsun diyorum. Partilerin, çok sıkı bir yarış içerinde olduklarını düşünüyorum. Seçimin sonucu ne olursa olsun vatandaşın oyları ile sonuçlanıyor. Bu sebepten dolayı tüm vatandaşların görevi seçim zamanı geldiğinde sandık başına gidip oylarını kullanmak. Mesela oy kullanmayan veya bir oy ile ne değişir diye düşünen vatandaşlarımız var. Birliğin olmadığı yerde sonuçlarda istediğimiz gibi olmaz. O yüzden herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Türk vatandaşı olarak sonuçların hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

TÜRKİYE, DÜNYANIN LİDERİ OLMA YOLUNDA
Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit PİLAN: Ben şu an ki Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’dan memnunum. Dolayısı ile ülkenin daha iyi seviyelere gelebilmesi için görevine devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşallah sonuçlarda bu yönde açıklanır. Dünyada birçok ülke biz lideriz, öyleyiz veya böyleyiz dediği oluyor fakat kim ne derse desin Türkiye, dünyanın lideri olma yolundadır. Benim düşüncem bu yöndedir. Seçimlerin tüm Türkiye vatandaşları için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Umarım sonuçlar Türkiye’yi daha güzel yerlere götürür ve daha fazla gelişmesini sağlar. 

BAŞKA YOLDAN İLERLEMEK GEREKİYOR
Çetin FİDAN: 24 Haziran seçimleri inşallah iyi sonuçlanacak. Bizler vatandaş olarak Milli ittifakı hep birlikte destekliyoruz. Diğer tüm partiler ile birlikte vatandaşlar olarak tamam diyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmıştı. Milletimiz eğer tamam derse çekiliriz demişti. Biz millet olarak çekilmesinden taraftarıyız. Bu Türkiye’nin, bu düşüncelerin yenilenmesi, gelişmesi ve ilerlemesi gerekiyor diye düşünüyoruz. Önümüzde yola tamam dedikten sonra güzel bir şekilde başka bir yoldan gitmek ve o yolda ilerlemek istiyoruz. Seçimin sonuçları Türkiye için hayırlı olsun inşallah.  

CUMHURBAŞKANIMIZ İLE DEVAM EDECEĞİZ
Aydemir KALYONCU: Ben şahsi düşüncemi söyleyecek olursam eğer bu seçimin çok isabetli bir karar olduğunu söyleyebilirim. Uzun zamandır bizlere liderlik yapan sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek yıllarda da yine aynı şekilde liderlik yapmasının taraftarıyım. Yaptığı liderlikten ve verdiği hizmetlerden dolayı ben kendi adıma çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Bu yüzden 24 Haziran seçim sonuçlarını net olarak bilmesem bile, tahminim cumhurbaşkanımız ile devam edeceğimiz yönündedir. Herkes için hayırlısını diliyorum. 

TÜRKİYENİN GİDİŞATI DEĞİŞMELİ
Durmuş GÜNGÖR: Sayın cumhurbaşkanı, milletimiz ne zaman tamam derse biz o zaman çekiliriz diye geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı. Bende bir Türk vatandaşı olarak bu açıklama istinaden tamam diyorum. Siyasi konuları konuşmayı veya tartışmayı pek hoş bulmadığım için bu konu hakkında fazla açıklama yapmak istemem. Her Türk vatandaşı olarak bende Ülkemin güzel yerlere gelmesini temenni ediyorum. Seçimlerde sandık başına geçerek diğer vatandaşlar ile birlikte vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. Umarım Türkiye’nin gidişatı değişir ve yeni güzellikler yaşarız. 

HÜKÜMETİMİZDEN MEMNUNUZ
Nuri KURU: Şu an ki hükümetten oldukça memnunuz. O yüzden 24 Haziran seçiminden sonra da memnun bir şekilde yola devam etmek isterim. Birçok şeyin daha güzel olacağı yönünde umudum var. En azından herkes net bir sonuca vararak ilerleyecek. Milletimiz için hayırlı olmasını herkes gibi bende isterim. Herkes gibi benim de kendime göre tahminlerim tabi ki var. Şu an ki durumdan memnun olan birçok vatandaşımızın olduğu gibi memnun olmayan vatandaşlarımız da çok var. Bunun için oylama yapılacak. Herkesin oy hakkını mutlaka kullanması gerekiyor. Vatan ve millet için hayırlı bir sonuç bekliyoruz. 

SANDIKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM 
Ersin DEMİR: 24 Haziran seçiminde inşallah vatana ve millete hayırlı birisinin gelmesini isterim. Cumhurbaşkanı 1 kere seçilmelidir diye düşünüyorum. Benim fikrime göre 2. Bir seçim olmamalıdır. Fakat Türkiye’de bunlar ne yazık ki oluyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan memnunum fakat görevinin bittiğini ve yerine başkasının gelmesi gerektiğini düşünüyorum. 24 Haziran seçimlerinde, başka bir asker olmasını isterim. Bu seçimin Türkiye için çok zor olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız, sandıklarına sahip çıkarlarsa eğer kavgasız ve gürültüsüz ilerleriz diye düşünüyorum. 

MUHARREM İNCE’Yİ DESTEKLİYORUM
Şaban ÇAKIROĞLU: Türkiye’nin hali ortada. Vatandaşlarında gördüğü gibi ekonomik olarak çöküşte olduğumuzu biliyoruz. Bunu işsizlik veya diğer ödemelerden de anlayabiliriz. O yüzden ben artık yenilikçi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine başkasının getirilmesiyle, daha iyi sonuçlar yaşayacağımıza inanıyorum. Açıkçası ben Muharrem İnce’nin gelmesi taraftarıyım. Şu an ki yönetimden daha güzel bir yönetime geçeceğimizi düşünüyorum. Bunun için bende diğer bazı vatandaşlar gibi Recep Tayyip Erdoğan’a tamam diyorum. 

YABANCILARIN ÇOKLUĞU SEÇİMİ ETKİLER
Mehmet DEMİRÇEVİREN: Sonuçların ülkemize huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Esenlik içinde olabilmemiz için adaletli, kavgasız ve gürültüsüz bir seçim olmasını istiyorum. Sonuçların değişikliğe açık olacak şekilde olmasını çok isterim. Çünkü bu zamana kadar bir değişiklik olmadı fakat bundan sonra olacağını düşünüyorum. Her Türk vatandaşı gibi benim de seçimden beklentim tabi ki Türkiye için en hayırlı olanının olması. Fakat ülkemizin dışından gelen yabancı insanların bizler için çok büyük bir sıkıntı olduğunu ve seçimi çok yüksek miktarda etkileyeceğini söyleyebilirim. 24 Haziran seçimlerinde sandık başında oyumuzu kullanacağız. Çıkan sonuçların tüm vatandaşlara hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. 

HAK EDEN KAZANSIN 
Enver TÜTÜNCÜOĞLU: 24 Haziran seçimleri için inşallah vatandaş için hayırlısı ne ise o olur diyebiliyorum. Gerçekten bu seçimi hak edenin kazanmasını isterim. Ekonominin durumu şu an iyi sayılmaz ama umarım seçimden sonra düzelir ve vatandaşlar biraz daha rahatlarlar. Malum, esnafın durumu şu an ki dönemde, bilindiği üzere kötü durumda. Doların düşmesi gerektiğinin taraftarıyım. Aynı zamanda vatandaşlarında durumunun iyi olduğu söylenemez. Seçim sonrası netlik ile beraberinde açıklanan sonuç, gidişata olumlu bir şekilde yön verir diye umuyorum. Seçimden sonra inşallah birçok şey düzelir diyorum. Şimdiden tüm vatandaşlar için ve Türkiye için hayırlı ve uğurlu olsun. 

ŞU AN Kİ HÜKÜMETİMİZ BİZİ MÜKEMMELLEŞTİRECEK
Niyazi YILMAZ: Ben 74 yaşına gelmiş bir vatandaş olarak, bu zaman kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetleri gördüm. Yaşadığım tecrübelere dayanarak şu an ki hükümet ile kıyaslayacak olursam eğer, kesinlikle şimdi ki hükümetin çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’yi daha ileriye götürmek ve daha çok mükemmelleştirmek için sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bu yola devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde ben gelecek olan Hükümetin bu kadar başarılı olacağını düşünmüyorum. Türkiye için ve tüm vatandaşlar için güzel bir seçim olmasını diliyorum. 

Röportaj: Hande ONAT - Mustafa TOGUR