Sağlık Bakanlığı bu yıl 23’üncüsü düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda sağlık hizmeti vermeye devam edecek.

Bugün Samsun’da başlayan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları kapsamında, Sağlık Bakanlığı tüm tesislerde yerini alacak. Olimpiyatlarda görev yapacak olan 112 acil sağlık ekiplerine işaret dili eğitimleri verildiğini belirten Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, organizasyon süresince işaret dilini bilen sağlık çalışanlarının görev yapacağını açıkladı. Olimpiyatların sona ereceği 30 Temmuz Pazar Gününe kadar tüm organizasyonlarda doktor, hemşire, ebe, diyetisyen ve psikiyatristlerden oluşan sağlık ekipleri alanlara kurulacak olan sağlık kabinlerinde vatandaşların hizmetinde olacak. Olimpiyatlara izleyici olarak gelen vatandaşların sağlık okur-yazarlığının geliştirilmesi için alanlara konuşlandırılacak olan Sağlıklı Yaşam Araçları aracılığıyla sağlık çalışanları özellikle obezite ve sigaranın zararları konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam edecek.

Sağlık Bakanlığı olimpiyat süresince organizasyon alanlarında yürüteceği sağlık hizmeti sunumunun yanı sıra sosyal medya üzerinden de farkındalık çalışmalarına devam edecek. Sosyal medya paylaşımları Bakanlığın 81 ildeki İl Sağlık Müdürlükleri, Halk Sağlığı Müdürlükleri ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliklerinin koordinasyonu ile yapılacak. Hazırlanan içerikler; hem yazılı hem de işaret dili ile anlatımın yapıldığı videolar ile Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılarak farkındalık sağlanacak.