Kadınların işgücüne katılımını arttırmak için yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla 15 bin lira faizsiz krediden evde üretimin mikro krediyle teşvik edilmesine kadar birçok başlıkta destek sağlanıyor. 

İki yıl geri ödemesiz

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ev hanımlarına iki yıl geri ödemesiz olmak üzere 15 bin TL kredi imkanı sağlıyor. İki yılı geri ödemesiz, sonraki 6 yıl içinde faizsiz geri ödeme şeklindeki bu krediyle kadınlar kendi işini kurabiliyor. 

KOSGEB desteği

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği kapsamında işyeri açacaklara 50 bin liraya kadar hibe verirken, 300 bin lirayı bulan yatırımlarda düşük faizli kredi veriyor. Girişimcilik belgesi alanlara ise araç gereç ve makina gibi ihtiyaçlar için sıfır faizle 100 bin TL'ye kadar kredi sağlanıyor.

Evde üretim

Evde üretim desteklenerek, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında faizsiz geri ödemek koşuluyla ev kadınlarına 5 bin liraya kadar kredi veriliyor. 

İşte Anne Projesi

İŞKUR tarafından başlatılan 'İşte Anne Projesi' kapsamında kurslara katılan 0-15 yaş grubu çocuk sahibi annelere günlük 80 TL ödeme yapılıyor.