Hayırsever iş adamı Yasin Tokat, memleketi Denizli’nin Güney ilçesinde ağabeyi Fevzi Tokat adına okul yaptıracak.
Denizli Valilik makamında düzenlenen imza törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve hayırsever iş adamı Yasin Tokat ile eşi Ülkü Tokat katıldı. İmza töreninde konuşan Vali Şükrü Kocatepe Yasin Tokat’a teşekkür ederek, "Denizli’nin eğitimine 24 derslikli bir okul yaptırarak katkı sağlamak amacıyla teşrif ettiler. Bu örnek kararlarından dolayı kendilerini kutluyorum ve 2015 yılının ailesine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.
Hayırsever iş adamı Yasin Tokat ise Denizli’de eğitim öğretime katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Denizlili hemşehrilerimin bildiği üzere Güney’de tarımın gelişmesi için elimden gelen gayreti gösterdim. Bir okul yaptırmak hayalimizdi. Valimizin de katkılarıyla bu hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Şirketimizin kurucusu ağabeyimiz Fevzi Tokat adına bir okul yaptırmaktan dolayı çok mutluyuz. Kendisi yıllarca Güney’e hizmet etmiş bir insandı. Bizler de onun anısına güzel bir okul yaptırarak isminin bu şekilde yaşamasını istedik" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Fevzi Tokat Ortaokulu protokolü, Vali Şükrü Kocatepe ve Yasin Tokat tarafından imzalandı.
Güney ilçesi Tilkilik Mahallesi’nde yaptırılacak olan 24 derslikli Fevzi Tokat Ortaokulu’nun 2 milyon TL’ye malolacağı bildirildi.