TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, 5. Olağan İlçe Kongreleri’nin tamamlanmasının ardından, ilçelere hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TBMM Başkanvekili ve AK parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, geçtiğimiz ay tamamlanan AK Parti 5. Olağan İlçe Kongreleri’nin ardından, 7 ilçeyi ziyaret ederek, ilçe başkanlarına ve yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun temennisinde bulundu. İlçe ziyaretlerinde Yakut’a, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ilçe koordinatörleri eşlik etti. İlk ilçe ziyareti, Kayseri’ye en uzak ilçe olan Sarız ilçesine gerçekleştirildi. Burada, İlçe Başkanı Cesur Abdullah Kınık ve ilçe yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyet, burada yeni ilçe başkanlığının da açılışını yaptı. Açılış sonrası ilçe yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen heyet, yönetim kurulu üyeleri ile kısa bir tanışma toplantısı yaptı. Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, " Sarız yönetim kurulu üyelerimizin yüzündeki bu mutluluğu görmek bana da ayrı bir mutluluk veriyor. İnşallah bu yüzünüzdeki mutluluk, bu birlik ve beraberlik inşallah 2015 seçimlerine de yansır. Ve iyi sonuç alırsak, AK Parti Sarız teşkilatı olarak, istediğimiz başarıyı elde etmiş oluruz" dedi.
AK parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, ilçelerdeki her ferdin, her türlü hizmeti hak ettiğini belirterek, "Burada yaşayan her kişi, her fert bizler için değerlidir. Dolayısı ile buralarda yaşayan vatandaşlarımız için ne gibi hizmetler yapmamız gerekiyorsa elimizden geldiği kadarı ile yapmaya hazırız. Geçen yıl itibari ile açılan Sağlık Meslek Lisesi’nin gelişme için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Toplum Sağlığı Merkezi’ni, Entegre Hastaneye çevirebilmenin yollarına bakacağız. Bu sizlerin en tabii hakkıdır" şeklinde konuştu.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren, Türk siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi:
"Ağustos 2001 yılında kurulduktan sonra, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde yüzde 35 ile birinci parti oldu. Bu Türk siyasi tarihinde bir ilkti. Bir parti kurulduktan 1,5 sene sonra, tek başına iktidara geliyor. Türk siyasi tarihinde şimdiye kadar olmamış, bundan sonra da olması mümkün olmayacak bir başarıya imza attı. Kurulduğu günden bu taraf tüm seçimlerde birinci parti oldu. Şunu net bir şekilde ifade edeyim ki; Dünya’da böyle bir siyasi örgütlenme yok. Birinci siyasi örgütlenme AK Parti teşkilatı. Tabii bizim hedeflerimiz var. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz. Bu hedefleri de gerçekleştirmemiz için, bu teşkilata mensup partililerimizin el ele, gönül gönüle yılmadan, usanmadan çalışmaları. Diğer siyasi partilere baktığımız zaman bırakın karlı kış gününde, diğer günlerde teşkilatlarını ziyaret etme gibi, çalışma gibi bir düşünceleri olmadı. Olacağını da çok muhtemel görmüyorum. Şimdi bizim üç dönemimiz bitti. 2015 Haziran ayında seçim var. Hep birlikte aday olmadığımız halde geleceğiz. Dağ, taş demeden gezeceğiz. Niye, o 2023 vizyonunu gerçekleştirmek için. Nedir 2023’ün özelliği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü. 2053 İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümü. 2071 Anadolu’ya gelişimizin 1. yılı. Bu hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz de, 2023’te Büyük Türkiye. 2017’de de inşallah Dünya’nın sayılı ülkeleri arasında Süper Türkiye halini gerçekleştireceğiz. Buna kimse engel olamayacak."
Sadık Yakut ve beraberindeki heyet Sarız İlçe ziyaretinin ardından, sırası ile Pınarbaşı, Tomarza, Develi, Yahyalı, Yeşilhisar ve İncesu ilçe teşkilatlarını da ziyaret ederek, ilçe yönetimlerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Akşam saatlerinde Kayseri’ye gelen heyet İl Yönetim Kurulu toplantısını da gerçekleştirdi. Heyet bir günde 7 ilçe ziyaret edip, 450 km yol kat ederek, bir günde en fazla ziyaret gerçekleştirme rekoru da kırmış oldu.