Eskişehir Lider İş Adamları Derneği (ELİD) son günlerin önemli konularından biri olan sokak hayvanlarına ilişkin proje geliştirerek, Mahmudiye ilçesinde modern bir hayvan barınağı yapmak için ilk adımı attı.
Eskişehir Lider İşadamları Derneği (ELİD) yönetim kurulu üyeleri, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, düzenledikleri ortak basın açıklaması ile, Mahmudiye ilçesinde yeni bir hayvan barınağı yapmak için yola çıktıklarını ve barınağa geçtiğimiz günlerde köpek saldırısı sonucu yaşamını yitiren Erinç Pütün’ün adını vermek istediklerini ifade ettiler. Özdilek Kültür Merkezi içindeki Gökkuşağı Kafe’de gerçekleştirilen basın açıklamasında söz alan ELİD Yönetim Kurulu Başkanı Mete Yılmaz modern ölçülerde yeni bir hayvan barınağı yapmak için Mahmudiye’nin pilot il olarak seçildiğini aktardı.
PÜTÜN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI
Başkan Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaşanan Erinç Pütün’ün ölümünün başta ailesi ve sevenleri olmak üzere herkesi derin üzüntüye ittiğini bu üzücü olay nedeniyle başta Pütün ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diledi. Yaşanan olayın iki taraflı bir tartışmaya yol açtığını ifade eden Mete Yılmaz, “Bir tarafta başı boş dolaşan sokak hayvanları, nedeniyle can güvenliği olmadığını düşünen insanların korkusu, bir yanda da masum hayvanların linç edilebileceğini düşünen hayvanseverlerin telaşı” şeklinde konuştu.
YALNIZ İKİ TESİS VAR
Başkan Yılmaz, Eskişehir Veterinerler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın dile getirdiği gibi sorunun oluşmasında en önemli etkenin denetimsiz üreme ve hayvan terkleri olduğunu dile getirdi.
Başkan Yılmaz, “Bu konuda yapılması gereken şey bir daha böyle üzücü olayların yaşanmasını engelleyecek ortamların hazırlanmasıdır” diye konuştu. Öncelikle bu sorunu çözecek önlemler alınması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Ne yazık ki şehrimizde yalnız iki ilçede bu yeterlikte tesisi vardır ve yalnız Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerimizde kısırlaştırma ve bakım işlemleri yapılabilmektedir” dedi.
ERİNÇ PÜTÜN’ÜN ADI VERİLECEK
Konumu itibari ile Mahmudiye ilçesinin ELİD tarafından pilot bölge olarak seçildiğini belirten ELİD Yönetim Kurulu Başkanı Mete Yılmaz şunları söyledi: “İlçemizde yapılacak bu barınağa da rahmetle andığımız Erinç Pütün’ün ismini vermeyi bir borç biliriz. Zaman çözüme el uzatma ve işbirliği zamanıdır. Biz ELİD olarak bu işbirliği ve dayanışma için öncülük yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ve her vatandaşımızın bu süreçte bize destek olmalarını beklemekteyiz.”