BATMAN'DA İKİ TAZİYEYE KATILDI
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki bazı milletvekiylleriyle birlikte bugün Batman'da iki taziyeye katıldı. Dün AK Parti seçim lokali önünde öldürülen Abit Nasıroğlu'nun daha sonra da Suriye'nin Kobani İlçesi'nde IŞİD ile mücadele yürüten YPJ saflarında girdiği çatışmada hayatını kaybeden Bahar Tuğluk'un taziyelerine katıldı.
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman merkez ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte ilk olarak YPJ'li Bahar Tuğluk için Bayındır Mahallesi Faqiye Teyran Taziye Evi'nde kurulan taziyeye katıldı. Tuğluk'un yakınlarına başsağlığı dileyen Demirtaş, "Ailemizin başı sağolsun. Bu ne ilk, ne de son şehidimiz. Kölelik ve baskı altındaki halkın kaderi böyledir. Yıllardır bu kadar fedakarlıklar olmasaydı, ne parti olurdu, ne de buraya gelinirdi. Bu halkın yüzbinlerce yiğit evladı var. IŞİD barbarına karşı mücadele veren yüzbinlerimiz var. Onların bize emanet ettiği insani değerlere toz kondurtmayacağız. Önemli olan sonuçtur, zafer elde etmektir. Bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. İnşallah en kısa zamanda bu acılar son bulacak. Artık gençlerimizin tabutunu taşımamak bize nasip olacak" dedi.
AK Parti Batman seçim lokali önünde dün yaşanan olayda hayatını kaybeden 25 yaşındaki Abit Nasıroğlu'nun, merkez Kayabağı Köyü'ndeki taziyesine de katılan Demirtaş, ailenin önde gelen isimleri ile eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu'na başsağlığı dileklerinde bulundu. İl Müftüsü Hasan Çağlar'ın duasından sonra burada da kısa bir konuşma yapan Demirtaş, "Bir anne ve baba için bundan daha büyük bir acı olamaz. Ölüm şerbetini hepimiz tadacağız. Allah bize ölüm hakkını tanırken, sabır da veriyor. Kardeşlerimiz arasında can yakan bu tür olayların yaşanmaması için hepimiz çaba sarf etmeliyiz. Nasıroğlu ailesinin bu bölgede barışa katkı da yaptığını da biliyoruz. Ölüm önünde çaresizsek takdiri ilahındır. Gün artık kardeşlik, el ele verme günüdür. İnsanlık ve kardeşlik bakidir. Gönül bağıyla kardeşliğimizi sürdürmemiz gerekiyor. Nasıroğlu ailesi, bu olayı olgunlukla karşıladı. İnşallah hak ve adalet yerini bulur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI