Kastamonu Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışla Derneği tarafından köylerde başta ihtiyaç sahibi olmak üzere engelli vatandaşlara, 19 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Geçtiğimiz günlerde kuruluşunu yeni tamamlayan Kastamonu Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışla Derneği, ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Başkan İsmail Aynacıoğlu ile dernek üyesi aynı zamanda Konukça Köyü Muhtarı Niyazi Köseoğlu, İstanbul’dan aldıkları 19 adet tekerlekli sandalyeleri, köylerde başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere engelli vatandaşlara ulaştırdı.
Kastamonu Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışla Derneği Başkanı İsmail Aynacıoğlu, imkanlar ölçüsünde İstanbul’dan aldıkları 19 adet tekerlekli sandalyeyi, başta ihtiyaç sahibi olmak üzere engelli vatandaşlara ulaştırdıklarını belirterek, ayrıca İl Merkezinde Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli Camisinde namaz kılmaya gelen engelli vatandaşlar tarafından kullanılmak üzere 1 adette camiye bıraktıklarını söyledi.
Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli Camisine gelen engelli vatandaşların, ayakkabılıktan öteye gidemediklerine dikkat çeken Aynacıoğlu, bıraktıkları tekerlekli sandalye sayesinde engelli vatandaşlarında bundan sonra cami içerisinde namaz kılabileceklerini kaydetti.
Dernekleri hakkında da bilgiler veren Aynacıoğlu, derneklerinin sadece Kastamonu’da il merkezinde faaliyet göstermeyeceğini tüm ilçeleri de kapsadığını ifade ederek, “Derneğimizi yeni kurduk. Kısa sürede üye sayımız çoğaldı. Köylerimizde muhtarlar başta olmak üzere köylerde kalan vatandaşlarımızı üye yapıyoruz. Fakat üye kitlemiz herkese açık. Herkes derneğimize üye olabiliyor” dedi.
Derneği kurmalarındaki amaçlarının daha çok kırsal kesimde ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmak olduğuna dikkat çeken Aynacıoğlu, ilk olarak ta engelli vatandaşlara tekerlik sandalye dağıttıklarını, bundan sonrada buna benzer etkinlikleri imkanlar ölçüsünde sık sık yapacaklarını belirtti.
Kendilerinin bazı dernekler gibi tabela derneği olmadığını söyleyen Aynacıoğlu, “Bizler, gerçek manada köylülerimize yardım için bu derneğimizi kurduk. Kimin ne sıkıntısı varsa çözmeye çalışacağız. Öldüğümüz zaman arkamızdan bir hayır dua almak için çaba gösteriyoruz. Hiçbir beklentimiz yok. Yeter ki, ‘Allah razı olsun’ desinler, başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.