AMASYA(AA) - Taşova ilçesinde fırın işletmecisi İsmail Yiğit, ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar için askıda ekmek uygulaması başlattı.

Yiğit, yaptığı açıklamada, ramazanda hiçbir kimsenin ekmeksiz ve aşsız kalmamasını hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık yirmi yıldır fırıncılık yaptığını dile getiren Yiğit, "Bu süre zarfında her gün birçok vatandaşımız sıkıla sıkıla ekmek istemeye geliyor. Bu duruma fazlasyla üzülmekteydim. Vatandaşlarımızın hiç sıkıntı çekmeden ekmek almaları için fırınımızda askıda ekmek uygulamasını başlattık" dedi.

Yiğit, bundan önce yapılan uygulamalarda askıya asılan ekmeklerin bayatladığını ve tozlandığını gördüğünü belirterek, "Biz farklı olarak fırın girişine hazırladığımız panoda ekmek şeklindeki mıknatıslı ekmek markalarını panoya yapıştırıyoruz. Panodaki ekmek markasını alan ihtiyaç sahibi vatandaşımız, içeri gelerek sıcak ve taze ekmeğini alıyor" diye konuştu.

Osmanlı'dan kalan bu geleneği yeniden uygulamaya sokarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara katkı sağlanmasına vesile olmak istediklerini kaydeden Yiğit, "Askıda ekmek uygulamasını iş yeri sahibi olarak her sabah yirmi ekmek markasını panoya yapıştırarak başlatıyoruz. Amacımız bu uygulamayı ramazandan sonra da devam ettirmek" ifadesini kullandı.