Mersin’in Tarsus ilçesinde yaz aylarına girilmesiyle birlikte haşere ile mücadele konusunda karasinek, sivrisinek ve ahır ilaçlama çalışmalarına hız verildi. Kentte bir gecede 98 mahalle ilaçlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 22 araçla, kent merkezinde bulunan tüm mahalleler başta olmak üzere 98 mahalle her gün ilaçlanıyor.
Sivrisinekle mücadelede Mersin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilaçlama çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
Hava şartlarının mevsim normalinin altında seyretmesinden dolayı ilaçlama konusunda istenilen verimi alınamadığını ifade eden Başkan Can, rutin ilaçlamanın dışında gelen şikayetler doğrultusunda ilaçlama ekiplerini de yönlendirdiklerini kaydetti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Başkan Can, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi birlikte koordineli, planlı bir şekilde çalışma yapıyoruz. Her konuda olduğu gibi ilaçlama konusunda da birlikte çalışarak halkımıza hizmet ediyoruz. Büyükşehrimizle birlikte kurduğumuz 22 araçlık ekip, bir gecede 98 mahallemizi ilaçlıyor. Halkımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Bize destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Can, vatandaşlardan sinekle ilgili şikayetlerini 6161100 nolu telefona bildirmelerini istedi.